Eserler görücüye çıktı

Eserler görücüye çıktıİskenderun Belediyesi sanat etkinliği kapsamında, Yakma Resim ve Ahşap Yontu Karma Sergisi açıldı. İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Sergi Salonu’nda açılan sergide, yakma resim sanatçısı Zeynep Gülbol, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e yakma resim tekniğiyle yapılan resmini hediye etti. Eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sanatın evrensel olduğunu söyledi.
Yakma resim sanatçılarının Antakya’dan kentimize gelerek sergi açtığını belirterek, Antakya ve İskenderun’un, sanat sayesinde bir araya geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yakma resim tekniğinin çok eskilere dayandığını anlattı. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli şey sanattır. Sanat sadece insana mahsustur. İnsani değeri yükselttiğiniz için teşekkür ederim” dedi.
Yakma resim sanatçısı Zeynep Gülbol da yaptığı konuşmasında, sanata olan ilgisi ve desteği nedeniyle Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yakma resim sanatçısı Zeynep ve Naim Gülbol ile ahşap yontu sanatçısı Behzat Böke, serginin açılış kurdelesini birlikte kesti. Sergideki eserleri büyük bir dikkatle inceleyen İskenderun Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ile birlikte resim çekildi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, sürpriz yapan Zeynep Gülbol, yakma resim tekniğiyle eşi Naim Gülbol ile birlikte yaptığı resmini hediye etti. Başkan ve diğer konuklar, Antakya’dan yakma resim tekniğiyle önemli eserler veren ve yurtdışında sergi açan Zeynep ve Naim Gülbol ile İskenderunlu ünlü ahşap yontu sanatçısı Behzat Böke’nin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. 15 Aralık tarihinde açılan sergi, 20 Aralık 2011 tarihine kadar gezilebilecek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.