Bu işi Tahkim çözer

Bu işi Tahkim çözerKırıkhan ile Hassa arasında oynanan U 17 maçının yankıları hala devam ediyor. Yazmış olduğum dünkü yazımı okuyan bir kez daha okuyor. Çünkü yanlış anlamış olabilirim düşüncesiyle. Evet, kimse yanlış okumadı. Kırıkhan ile Hassa arasında oynanan maçın sonucu Kırıkhan’ın 37-0 üstünlüğü ile sona erdi. Ve şampiyonluğu ilgilendiren bu maçın bu sonuçla bitmesi herkesin dikkatini çekti. Ben de araştırmalarımı sürdürdüm. Maçın ardından Karayılan Belediyesi tertip komitesine itirazda bulunmuştu ve dün tertip komitesi de bir araya gelerek Kırıkhan-Hassa maçının skorunu tartıştı Yapılan toplantıda her şeyin çok normal olduğu kararı verildi ve maçın sonucu 37-0 olarak tescil edildi. Şimdi ne olacak?
Karayılan Belediyespor hemen Tertip Komitesi’nin kararına itiraz edecek. Bu itirazın ardından tertip komitesi durumu ASKF’ye gönderecek. ASKF’de Ankara’ya Tahkim’e yollayacak. Yani bu maçın kararını Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu belirleyecek. Aslında biz kendi işimizi kendimiz de yapabilirdik. Ama olmadı, yapılmadı ve Tertip Kurulu’na göre her şey normal. Saha komiserinin tutanağı ile maçın hakeminin raporu doğrultusunda bu karar alındı. Maçın hakemi Yılmaz Kırmızı, yan hakemler ise Fuat Kadıoğlu ve Yahya Sert. Ancak benim aldığım duyumlarda ise bazı hocalar bu hakem gençtir, olur böyle şeyler diye söylüyorlarmış. Yani olay kapatılmaya çalışılıyor. Zaten hakemlerle ilgili o kadar çok sıkıntı var ki, daha hakemlerle ilgili konulara gelmedim. Zamanı geldiğinde onlarla da ilgili olanlara, yapılanların hepsini tek tek yazacağım.
TÜRFAD ödül töreninde muhteşem buluşmalar gerçekleştirildi.
Cumartesi günü çok özel bir gündü. İskenderun için spor adamları ödüllerini İskenderun’da aldılar. Yani İskenderun’da ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyordu. Heyecan çoktu. Türkiye’nin sporda önde gelen isimleri İskenderun’da bir araya geldi. Gerçekten çok güzel bir girişim. Sporun duayenlerini bir araya getirmek kolay değil. Burada Ömer Baysal’ın ve yönetiminin ciddi emeği var. Bunu inkâr etmemek lazım. Ödül töreninde iş dünyasının önemli isimleri, spor adamları, bir zamanlar Beşiktaş’ın ve Milli Takım’ın hocalığını yapmış olan Metin Türel, TÜRFAD ve TÜFAD genel başkanları, bir çok teknik adam, isminin ağırlığı bilinen hocalar yer aldı. Her şeyden önce beni en çok mutlu eden ise eski futbolcuların ve arkadaşların bir arada olarak eski günleri yad etmesi oldu. Herkesin heyecanı oldukça taze. Ödül verilirken birbirlerine hala sahadaki lakaplarıyla sesleniyorlardı. Çok güzel bir duygu. İnanan bu ruhun yeniden gelmesini çok istiyorum. Eski günleri çok özlüyorum desem yalan olmaz. Herkes İskenderunspor’dan bahsetti. Eski günlerin ne kadar güzel ve güçlü olduğunu söylediler. Ama şu anda bakıyoruz, kimse kimseye bakmıyor, sahip çıkmıyor ve herkes çaresiz bir şekilde birlik olmayı bekliyor.

Önceki İçerikBöyle bir maç skoru dünyada görülmedi: 37-0
Sonraki İçerikVatandaş aile hekimliği uygulamasından memnun
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.