Oscar’lık yalan, Guinness Rekorluk maç

Oscar’lık yalan, Guinness Rekorluk maçBu ne cesaret bilmiyorum? Aklım da almıyor. Türkiye’nin gündeminde şike davası ve yasası görüşülürken, Hatay’da Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek bir maç oynandı. Çok sıradan gibi görünse de bu maçın sonucunun birçok yetkiliyi ipe götürecek olması lazım. Çünkü buram buram (ŞİKE) kokuyor. Şimdi olayın esasına dönelim. Hatay U 17 takımları arasında şampiyonluk mücadelesi sürüyor. Gençlerin kendilerini ispatlaması için kıyasıya bir mücadele de oluyor. Kırıkhan U 17 takımı tüm maçlarını İskenderun Beş Temmuz Stadı yan sahasında oynuyor. Ancak ilginç gelişmelerin yaşandığı bir pazar sabahına gidelim. Geçtiğimiz hafta Kırıkhan U 17 takımı ile Hassa U 17 takımı karşı karşıya gelecek. Bu maçın sonucu çok önemli çünkü. Buradan alınacak farklı skor Kırıkhan U 17 takımının önünü şampiyonlukta açabilir. Şimdi skandalların yaşandığı maça geçelim. Sezon boyu oynanan tüm maçlarda yani 10 maçta Kırıkhan U 17 takımının toplam attığı gol sayısı 44. Grubun lideri ise Karayılan Belediyesi U 17 takımı ve Kırıkhan U 17 takımı ise belediyenin 25 gol averajla gerisinde. Bu averajı düzeltmesi için ise çok ama çok gol atması gerekiyor. Peki sahada bu kadar gol atabilir mi? Bence Hayır. Peki, nasıl olacak bu iş? Şimdi Kırıkhan takımı nasıl İskenderun takımını geçerek Hatay şampiyonluğunu ilan eder? Zaten Antakya takımı olmadığı için Antakya’yı çok ilgilendirmiyor. Pazar günü Kırıkhan ile Hassa U 17 takımları arısında oynanacak olan maç var. Bu maçın zaten İskenderun’da oynanması geriyor. Çünkü bu güne kadar Kırıkhan tüm maçlarını İskenderun’da oynamış. Ama dedim ya bu maçta ŞİKE kokuyor.
Hemen bir operasyon gerçekleştiriliyor. Pazar günü saat 14.00’da Kırıkhan ile Hassa maçı Tertip Komitesi’nin isteği üzerine Kumlu’da oynatılmasına karar veriliyor. Ve bu maç Kumlu’da oynatılıyor.

GÖZLEMCİ YOK
Hemen şunu hatırlatayım. U 17 maçlarında gözlemci yok, bulundurulmuyor. Yani kimse kimseyi görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Atan atıyor, yiyen de yiyor.
Bu maçta aynen öyle oldu..
Pazar günü Kumlu’da oynanan Kırıkhan U 17 ile Hassa U 17 takımları arasındaki maç resmen Guinness Rekorlar Kitabına ve ayrıca bizim Şike Dosyası’na girecek sağlam maçlardan biri.
Kumlu’da maçı izleyen de olmaz, yorum yapıp şikâyet edecek kimsede olmaz diye düşünüyorlar. Peki bu maç nasıl oldu haberimiz oldu? O da bende kalsın.
Maçı anlatmamıza gerek yok. Zaten fırtına Kırıkhan’dan yana esiyor. Bir fırtına var ki görmeyin. Hassalı çocuklar topu orta sahaya koyuyor, Kırıkhanlı çocuklar topa vurmadan fırtına topu direk Hassa’nın kalesine götürüyor. Ve gol oluyor. Yani tüm imkânlar Kırıkhan’ın Karayılan’ı geçmesine uygun. Önemli ölçüde bir averaj var ama o da sorun değil. Canım şartları oluşturduk ya.
Bu maç tam 37-0 Kırıkhan U 17 takımının üstünlüğü ile sona eriyor.
Yani ŞİKE YOK..
Fırtına kendi kendine golleri attı. Kimse görmedi. Ama İskenderun’da oynansa bu maçı herkes görürdü. Bu kadar güzel bir maç izlerdi taraftarlar.
Sezonun ilk maçında ise Kırıkhan Hassa’yı 3-1 yenmişti. 10 hafta sonra ne değişti Kırıkhan’da da bu kadar gol atacak kapasiteye sahip oldular? Bu maçın ardından Kırıkhan, Karayılan Belediyespor’un elinden liderliği aldı ve oynayacağı üç maçı da kazanırsa şampiyon olacak.
Alnının akıyla, hakkıyla,TERTEMİZ bir galibiyet alarak yoluna devam edecek.
Şimdi ben merak ediyorum. Zaten yazımın içeriğini okuyan da ne demek istediğimi anlamıştır da yine de soruyorum:
Oynadığı 10 maçta toplam gol sayısı 44 olan bir takım tek maçta nasıl 37 gol atıyor?
Ben bebeklerin maçında bile bunu görmedim. Ve aynı sezon içerisinde aynı takım ilk maçta bir araya geldiğinde bu maçı 3-1 kazanan takım neden o maçta bu kadar farklı bir galibiyet alamadı. Her maçını İskenderun’da oynatan Tertip Komitesi neden bu maçı Kumlu’ya aldı? Bu soruların çok acilen cevaplanması gerekiyor. Aksi durumda temiz bir sayfanın kirliliği ile başbaşa kalacağız. Şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim; bundan iki sezon öncesinde
Hatun ile Akçalı arasında oynanan maç vardı. Bu maçta Hatun’a 20 gol lazımdı. Ve bu maçta Hatun Akçalı’yı 28-0 yenerek istediğini almıştı. Ama Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bu maçta şike olduğuna karar vermiş ve Hatun’u küme düşürmüş ve yöneticilerine de ağır cezalar vermişti.
Şimdi gözlerim bir kez daha Federasyon’da gelecek cevabı bekliyor ve verilecek kararı..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.