Spor adamları İskenderun’da

Spor adamları İskenderun’daİskenderun bugün önemli konuklarını kentimizde ağırlayacak. Türkiye Spor Adamları Hatay Şubesi tarafından “İnsanlar yaşarken de anılmalıdır” ödül töreni bugün düzenleniyor. Gerçekten bu Hatay için ve özellikle İskenderun için bir ilk. Çünkü bu tür girişimlerin bölge adına olumlu tepkiler getirecektir diye düşünüyorum. Ne güzel ki bu tür etkinlikleri düşünmüşler. Buradan emeği geçenleri kutluyorum.
Aslında bu tür etkinliklerin sıkça kentimizde yapılmalı. Türk sporunun önemli isimlerini de buraya davet ederek hem kentimizi tanıtmalıyız hem de onları burada ağırlamalıyız. Şöyle bir hafızamı kurcaladığımda inanın bizden çok geride olan insanlar bile bu tür etkinlikleri yaparak kendi tanıtımlarını yapıyorlar. Neyse ki bizler de daha geç olmadan başladık. Şimdi spor adamlarının bir çoğu İskenderun’da düzenlenecek olan ödül törenine katılmak için programlarını yaptılar ve çevresindeki insanlara da İskenderun’da düzenlenecek olan Futbol Adamları Derneği’nden ödül alacağım diyerek kentimize gelecekler. İnşallah bu bir çığırın açılmasına vesile olur. Bunu Adana ve Mersin sıkça yapıyor. Zaten daha da önemli isimleri ağırlıyorlar. Ama bunları yapmamız ve devamını getirmemiz için herkesin temiz ve içten çalışması lazım. Hiçbir kişi, kurum ve grup ayrımı yapmadan birliktelik içerisinde yürütülmeli diye düşünüyorum. Şimdi bakalım, İskenderun’a kimler gelecek: Samet Aybaba, Yücel İldiz. Bu hocalarımızı size anlatmama gerek yok. Ali Hoşfikirer, Metin Türel Beşiktaş ve Milli Takım’da antrenörlük yapmış bir isim. Cengiz Hoşfikirer, Durmuş Çolak Fenerbahçe’de ve Milli Takım’da forma giymiş. İskenderunlu ağabeyimiz Arif Tekenek, Senayi Kara, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, TÜRFAD Başkanı Yılmaz Tokatlı Eskişehirspor’un eski kulüp Başkanı Aydın Begiter ve bunun gibi ismini saymakta zorlandığım bir çok kişi kentimize gelerek burada ödül töreninde bulunacaklar.
Gerçekleştirilecek olan ödül töreni sayesinde bu isimler aynı zamanda İskenderunspor maçını da izleyeceklerdir elbette. Buradan da Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki ödül törenine katılacaklar. Sonraki zamanlarda ise bu yapılan törenin geleneksel olarak devam edeceğini düşünüyorum ve eksikliklerimizi de bu törende not ederek, ileriki yıllarda daha iyi etkinliklerin olacağına inanıyorum. Çünkü İskenderun’un istikbali parlak. Hele de beş yıldızlı oteller de yapıldığı zaman buraya büyük şöhretleri getirmekten daha kolay ne olabilir ki. Adamı davet ediyorsun, hemen sana soruyor, nerede yapacaksın, otelde. Kaç yıldızlı diye.. Bu nedenle İskenderun’da bizlerin çok uzun süre sıkıntısını çektiğimiz beş yıldızlı otellerin bir an önce çalışmaları biter de, daha büyük organizasyonları burada yaparız diye düşünüyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.