Hoca Mehmet Çetin olmalı..

Hoca Mehmet Çetin olmalı..Hatırlayacaksınız geçtiğimiz Perşembe günkü yazımda İskenderun Demir Çelikspor ile ilgili yazım olmuş, yazımın içeriğinde ise bu hocanın ömrünün ne kadar olduğunu sormuştum. Yazım hala sıcaklığını korurken bir gün sonra Mete Işık’ın istifa ederek kentten ayrıldığı haberi bizleri şok etti. Ne oldu anlamış değilim. Olayın şaşkınlığını yaşamadım değil. Çünkü istifa edecek bir durum söz konusu değildi. Yönetim ile oldukça iyi görünen bir durum ortadaydı. Hatta iki gün öncesinde bile yönetim ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapan Işık, her şeyin çok güzel olduğunu söylemiş.?
İstifasının ardından düşündüm. Pazar günü çok önemli bir maç var ve buradan mutlaka galip gelmek veya puan almamız lazım herkes kampta iken bir anda futbolcuların moral motivasyonu sıfıra indi. Ortalık toz duman.
Takımın başında kim çıkacak dereken, bu takımın formasını giymiş ve uzun süre terletmiş Mehmet Çetin hoca takımın başında sahaya çıkıyor. Benim için en önemli ve sevindirici bir haber aslında bu. Yıllardır yapamadığımızı bize bir başka hoca yaptırdı. Pazar günü ise Mehmet Çetin’in yönetiminde sahaya çıkan takım 3-0 mağlup oldu ve kente döndü. Olsun hiç sorun değil. Başkalarının gözetiminde yenilen takım birazda memleketimizin çocuğunun gözetiminde yenilsin. Sorun değil.Yani hiç üzülmedim ve buradan çok açık net ifade ediyorum..
Mehmet Çetin ve diğer hocaların bu takımın başına gelmesini en çok isteyenlerden biriyim ve şöyle de bir önerim var. Yıllardır kimler geldi kimler geçti. Bu takım hep aynı yerinde saydı. Yani hiçbiri başarılı olmadı. Peki bu takımın alt yapısıyla üst yapısıyla her gün iç içe olan futbol bilgisi olan kendi memleketimizin çocuklarına insanlarına neden bu görev verilmiyor, anlamış değilim.
Demirçelik yönetimine bir önerim var.
Bu güne kadar çok kaliteli hocaları getirdiniz bu takımın başına. Hatta hatta milli formayı giymiş, dört büyüklerin ikisinde forma giyen hocaları da getirdiniz; sonuç ne oldu? Hepsi aynı. Takımı kimse bir üst lige çıkartamadı ve hatta çok da başarılı olmadık. Çünkü başarı ortalarda gezmekse bu başarıyı bence Mehmet Çetin, Bekir Yardımcı gibi isimlerde yapar diye düşünüyorum. Hayatlarını futbola adamış bu insanlara ne zaman imkân vereceksiniz. Bence Cengiz başkanın bu insanların arkasında durması gerekiyor.
Bu ekip takımı küme düşürecek değil. Uzun soluklu bir yarışın içerisine girerek takımı işte o zaman çelik gibi yaparsınız. Bu hocalarla olmaz diye düşündüğünüz zaman paraları ele vermeye devam edeceksiniz ve kendi hocalarımıza da hiçbir zaman şans vermemiş olacağız. Bence İskenderunlu hocalarımız ve özellikle Mehmet Çetin, Bekir Yardımcı gibi isimlerin bu takımı bundan daha kötüye götüreceğini hiç sanmıyorum. Bazı şeyler yaşanmadan bilinmez. Sizde bu ekibe görev verin ki, sonra hata mı yapıyorsunuz iyi mi yapıyorsunuz hepimiz anlarız. En azından bu hocalarımız da kendilerine inananları mahçup etmemek için ve her şeyden önce memleketinin takımını çalıştırdığı için diğer hocalardan daha çok başarılı olacaktır. Bakın milli takımın başına genç Abdullah Avcı getirildi. Türkiye’de o kadar çok kurt var ki, Abdullah Avcı’ya sıra gelmez bile. Ama o kendisine şans verenleri mahçup etmedi ve şu anda hak ettiği yere geldi.
Demek ki enerji ve güç gençlikte zaten futbolda yeni nesille daha iyi yerlere geliyor. Bence bu fikrimi yabana atmayın derim.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.