Hevesimiz kursağımızda kaldı

Hevesimiz kursağımızda kaldıGeçtiğimiz hafta sonunu heyecanla bekliyorduk. Güzel iki maç vardı, onları izleriz diye düşünüyorduk. Ama olmadı, heyecanlarımız kursağımızda kaldı desem yanlış olmaz. İskenderun spor, grup lideri ile karşılaşıyor ve bu maçı kazanması durumunda çok önemli yerlerde olma imkânı çok büyüktü ama izin verilmedi. Nasıl izin verilmedi? diyenleri de duyar gibiyim. Anlatayım duygusal değil akılla hareket edelim şimdi. Nazilli Belediye spor süper bir takım kurmuş, çok güzel futbol izletiyor. Gerçekten tebrik ediyorum. Futbolcularının organizeli çıkmaları dinç görünmeleri zaten maça 1-0 önde başladılar.
Grup lideri olmaları dolayısıyla 2-0 öne geçtiler kafadan. Ancak maç başladı. Nazilli Belediye spor İskenderun kalesine ilk dakikalarda sıkça gitmeye başladı. Sonra İskenderun spor toparlandı 32. dakikada Tanju’nun ceza sahası dışından vurmuş olduğu çok güzel ve sert şuta kaleci bir şey yapamadı ve İskenderun spor 1-0 öne geçti. Heyecan dorukta idi. İki dakika sonra yine İskenderun spor rakip kelede yine Tanju ceza sahası dışında topu göğsüne alıyor ve gelişine çok sert vuruyor. Nazilli belediyenin kalecisi Hakan topa son anda dokunuyor ve ikinci gol kaçıyor. Sonra rakip toparlanıyor, İskenderun spor kalesine gidiyor. Dakikalar 36’yı gösterdiğinde ise, kaleci Savaş’ın yapmış olduğu hareketi maçın hakemi penaltı olarak değerlendiriyor. Ve penaltıyı Emre kullanıyor, topu filelerle buluşturuyor. Bu gol öncesinde ise, İskenderun spor’dan şifo ceza sahası içerisinde yere iniyor. Yani hakem verebilir de vermeye bilirde. Pozisyon tamda benim önemde oldu. Yani ayağına arkadan değdi ama bariz penaltıydı. Yani penaltı kelimesi bile hafif kalırdı. Neyse hakem vermedi. Sonra bir iki pozisyonda İskenderun sporlu futbolcuların müdahalelerine anında kart gösteren ve pozisyonları durduran hakem beni şaşırttı. Acaba ön yargılı mı! diye düşündüğümde biraz daha bekledim. Çünkü olabilir! hakemde hata yapar, insanlık hali. Sonra biraz araştırdım ve baktım ki; maçı yöneten üç hakemde Sivas bölgesinden.. Sonra kafayı biraz kurcaladım. İskenderun spor, Sivas Dört Eylül’ün önünde yer alıyor. Eğer Cumartesi günü oynadığı maçta kaybeder ve Pazar günü Sivas Dört Eylül yenerse İskenderunspor’un üstünde yer alacak ve ilk beşe girmesi anlamında önemle yerlerde olacak. Yani palan hazır diye düşündüm. Ama benim yazdıklarımın bu bölümü benim kafamdaki kurgu herkesin bilgisine sunmak istedim sadece.
Hakem bu yenilgiye sebep mi oldu? Hayır, İskenderun spor kendi hatalarından dolayı maçı verdi. Belki de bireysel hata yapmasaydı bu maçı kazanma yada en azından az golle maçı bitire bilirdi. Ancak tribüne dönelim. Hayatımda böyle bir insan portresi görmüş değilim. Hani bir insanın kendine saygısı itibarı olur. İnanın bana tribünde oturan ve kendisini adam sıfatına koyan bir çok kişi sadece kendilerini öyle sanıyorlar. Ama ben o insanların hiç birine saygı duymuyorum. Çünkü kendilerine bile tahammülü olmayan bu insanların, neden hep tribünde oldukları belli.
Zaten çok başarılı olsalardı ya da kendilerine olan saygınlık olsaydı, tribün yerine ya bir takımlarda görev yaparlardı ya da görevlerinin peşine düşerlerdi. Ama yıllardır hep aynı yerde kendilerini buradan tatmin ediyorlar. Çünkü onları İskenderun’da kendi yoldaşlarının dışında kimse takmaz ve itibar etmezler. Çok üzülüyorum. Çünkü takım gol yediği zaman bile gülenler var. İlginçtir pozisyon gereği İskenderun sporlu futbolcu gol kaçırıyor. Onu bile yedek kulübesine bağlayan akılsız beyinler var. Hani kendileri olara olsalardı o goller asla kaçmazdı ve onlar süper ligde forma giyer, ya da süper ligde bir takımın başında olurlardı. Ama sadece İskenderun da tribündeler İskenderun dışına çıktığınız zaman vallahi billahi bu zihniyeti adam yerine koyan yok Tribüne bile almıyorlar. Paralarıyla bilet alarak içeri giriyorlar.
İskenderun spor, bu kadar imkânsızlıklara rağmen iyi futbol oynuyor. Bu çocukların hepsinin ayaklarına sağlık, alınlarının teri hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. İnşallah hepsi hak ettiği yerlere bir gün geleceklerdir. Zaten İskenderun spor’a İskenderun sahiplenmez ise, bu takımın çok duracağını da sanmıyorum. Ölü toprağı bu kentin üzerinden ne zaman kalkacak merak ediyorum. Yarın ki yazımın konusu İskenderun demirçelik spor önemli konulara değineceğimi bilmenizi isterim.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.