Hateks 2011 yılında gerçekleştirdiği halka arz sonrası büyümeye devam ediyor

Hateks 2011 yılında gerçekleştirdiği halka arz sonrası büyümeye devam ediyorHATEKS’İN İLK DOKUZ AY CİROSU YILLIK %52 ARTIŞLA 75 MİLYON TL OLDU
Türkiye’nin en büyük entegre tekstil şirketlerinden Hateks (Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş), 2011 üçüncü çeyreğini 75 Milyon TL ciro ile tamamladı. Geçen yılın aynı dönemine göre cirosunu yaklaşık yüzde 52, karını ise yüzde 300 oranında arttıran Hateks’in yıl sonu ciro hedefi 120 milyon TL.
Hateks Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo “Halka arz ile başladıkları 2011 yılında hızlı bir büyüme kaydettiklerini belirtti. Halka arz Nakit akışındaki denge ve üretimde tam kapasite kullanımı sayesinde bilançodaki net karımızı geçen yılın aynı dönemine göre %300 arttırdık.” dedi.
Üretimin %95’ini ihraç ettiklerini kaydeden Abdo, Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bu ülkelere olan satışların yükseldiğini belirterek, “2011 yılında ihracatta da büyümeye devam ettik. Yıllık 5 bin ton havlu, 500 bin adet bornoz üretim kapasitesinin tamamını kullanıyoruz. Yılın ilk 9 ayında ihracat rakamının geçen yılın aynı dönemine göre %50 artarak 27 milyon dolara yükseldiğini belirten Abdo , 2011 yılı sonu ihracatının 35 milyon dolar olarak hedeflendiğini belirtti.
Merkezi Antakya’da bulunan ve hammadde temininden tüm işletim süreçlerine kadar Adil Ticaret (Fair Trade) standartlarına uygun organik üretim yapan Hateks, hem Ortadoğu hem Avrupa’da iştiraki olan az sayıdaki Türk firmalarından biri konumunda…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.