Hatay’ın Deprem Risk Haritası Çıkartılmalı

Hatay’ın Deprem Risk Haritası ÇıkartılmalıCHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay’ın Deprem risk haritasının çıkartılması gerektiğini belirtti.
Milletvekili Dudu, Yörük Çadırında düzenlediği basın toplantısında, Hatay’ın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu söyledi.
Depreme karşı önceden önlem alınması gerektiğini belirten Dudu, “Hatay’ın sınırları içerisinde zemin sınıflanması ve sismik tehlike değerlendirmesi acilen yapılmalıdır. Geçmişte Hatay’da önemli depremler olmuştur” dedi.
Hatay’da jeolojik ve jeofizik verilerin ortaya çıkartılması gerektiğini belirten Dudu, “İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Türkiye’de meydana gelen depremlerde birçok kişi hayatını kaybediyor. Tüm bunların önüne geçebilmek için tedbiri elden bırakmamak gerekiyor”
Dudu, İskenderun’da yaşanan elektrik kesintilerinin artık can sıktığını belirterek, “İskenderun’un gibi önemli bir kentte yaşanan elektrik kesintileri, esnafı ve vatandaşları artık bıktırdı. Hükümet bu sorunu çözmeli. Van’da deprem oluyor elektrik kesilmiyor. İskenderun’da güneş açıyor, yağmur yağıyor elektrikler kesiliyor bu nasıl oluyor anlamak mümkün değil” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.