Bu yatırımlar bize külfet değil, nimettir

Bu yatırımlar bize külfet değil, nimettirOsmaniye’de inşa edilecek ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ ve Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi’nin protokolleri Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından imzalandı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı:

Tosyalı Holding, Osmaniye’ye iki dev eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyor. Osmaniye’de inşa edilecek ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ ile ‘Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi’nin protokolü Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından imzalandı.
Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye’ye eğitim alanında yeni iki proje daha kazandıran Tosyalı Holding böylelikle bölge halkının da haklı takdirini kazandı.
Osmaniye’de inşa edilecek ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ ve Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi’nin protokolleri Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla imzalandı.
Osmaniye’de zihinsel engellilere yönelik eğitim açığını gidermek üzere inşası planlanan okul, ‘eğitim uygulama’ ve ‘İş eğitimi merkezi’ olmak üzere iki bölümden oluşacak. Eğitim uygulama bölümünde 3-14 yaş grubundaki orta-ağır düzey zihinsel engelli çocuklara eğitim verilecek. Eğitim Uygulama Okulu’nda, öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırılarak, hayata hazırlanmaları, daha sonraki aşamalarda ise renk kavramı, şekil kavramı, ritmik sayma, basit toplama-çıkarma işlemi ve okuma-yazma öğretilebilmesi amaçlanıyor.
Okulun İş Eğitim Merkezi’nde ise, zorunlu öğretim çağı dışında kalan 16 yaş üzeri zihinsel engelli, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik ihtiyaca göre bir, iki veya üç yıl süreli kurslar açılacak. Bu kurslarda akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitim programı uygulanacak. Kurs programını tamamlayanlar, diğer yaygın eğitim programlarında işe ve mesleğe yönlendirilecekler.
1 milyon 270 bin TL’ye mal olacak ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde her biri 10 öğrenci kapasiteli 16 derslikte toplam 160 öğrencinin eğitim görebileceği okulun yabancı dil laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, sergi salonu, reviri ve kantini bulunuyor. Okulun 2012 – 2013 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.
Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi ise, Osmaniye’nin çok önemli bir eksiğini kapaması yönü ile gençlerimize hizmet edecek ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılmasına da olanak sağlayacak. 7.100 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu oyun alanı, basketbol, hentbol, voleybol müsabakalarının yapılmasına olanak tanıyacak olurken, 2.000 koltuk seyirci kapasiteli ve 4 adet çok amaçlı çalışma salonuna sahip olacak. 7.800.000 TL’ye mal olacak tesiste sporcu – hakem soyunma odaları, doktor odası ve doping kontrol merkezi ile VİP fuaye, fitness salonu da olacak, aynı zamanda 4 adet yayın odası ile basın odaları da bulunacak.

FUAT TOSYALI ÜLKEMİZ İÇİN BİR ŞANS
Protokol imza töreninde konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bu iki önemli projeyi bölge halkına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 22 Kasım’da ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin temelini atacaklarını kaydeden Vali Cerrah, “Tosyalı ailesi, İskenderun’da Fen Lisesi, sağlık kompleksleri, sevgi evleri ve Osmaniye’de bu yıl faaliyete geçen Sosyal Bilimler Lisesi’nin yapımını gerçekleştirdi. Fuat Tosyalı, hem Türkiye ekonomisine katkısı olan, hem de eğitim camiasına kazandırdığı önemli eserlerle halkımızın takdirini toplayan değerli iş adamımızdır. Ben Tosyalı ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir hayırsever iş adamımızı Çukurova bölgesinde bizler sahip olduğumuz gibi aynı zamanda Türkiye’de sahip olduğu için çok şanslıyız. Fuat Tosyalı gibi ülkesini ve milletini seven, ülkemizin kalkınması için gece gündüz demeden çalışan, hayırseverlerimizin çoğalmasını diliyorum. Ülkemiz her türlü beladan eğitimle kurtulur. Dolayısıyla eğitime millet olarak çok önem vermeliyiz. İş adamımız Fuat Tosyalı’yı ve Tosyalı ailesini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

BU YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRMEK BİZE HUZUR VERİYOR
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı ise, Osmaniye’de faaliyete geçen yassı çelik tesisinin tamamlandıktan sonra en başta planladıkları sosyal sorumluluk projelerine aralıksız devam ettiklerini kaydetti. Bu kapsamda Sosyal Bilimler Lisesi’ni tamamlayıp teslim ettiklerini ifade eden hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, yine aynı kapsam dahilindeki çok amaçlı spor salonu projesinin bitmek üzere olduğunu 1,5 aylık kısa bir zaman diliminde fiili olarak yatırımına başlayacaklarını duyurdu. Spor salonu için özel projeler geliştirdiklerini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, spor salonunun aynı zamanda birçok spor dallarına hizmet verebileceği gibi, birçok takımında aynı anda yararlanabileceğini ifade etti.
Osmaniye’de çok önemli derecede eksikliği hissedilen özürlüler için Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Okulu’ndan haberi olur olmaz bunu da projelendirdiklerini belirten Tosyalı, “Bu vesileyle Osmaniye’mize sağlamış olduğumuz katkılardan dolayı bizde çok mutluyuz. Bu müesseseler artık ülkemizin müesseseleridir. Bizde buralardan kazanımlarımızı yine buradaki insanlarımıza sunmaktan gururluyuz. Her şeyden önemlisi hayırseverliğimizi ön plana çıkartabildiğimiz için de çok mutluyuz. Bizim ailemizin temel yapısında da hayırseverlik var. Böyle şeyleri canı gönülden yapmak bize huzur veriyor. Bu projeler bize külfet değil, bir nimettir. Ben Osmaniye halkına bize gösterdiği yakın ilgi alaka, sevgi ve saygıdan dolayı çok teşekkür ederim. Bölgemize yatırımlarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ ile ‘Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi’nin protokolü Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından imzalandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.