Şehit oğlunun maaşını depremzedelere bağışladı

Şehit oğlunun maaşını depremzedelere bağışladıŞehit oğlunun eşyalarından oluşan bir paketi Van’da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarabilmek üzere depremzedelere gönderen İskenderunlu şehit anası Mediha Gül, oğlunun üç aylık maaşını da bağışlayacağını söyledi. 14 yıl önce Mardin’in Ömerli ilçesinde teröristlerin döşediği mayına basarak şehit olan Ali Gül’ün İskenderun’da yaşayan annesi Mediha Gül, Anneler Derneği’nin Van depremzedeleri için topladığı yardıma oğlunun eşyalarından oluşan bir paketle katkı verdi. Şehit anası Mediha Gül, oğlunun 11 Nisan 1997 yılında şehit olduğunu belirterek “Bu acıyı her zaman yaşıyoruz” dedi. Anneler Derneği’nin yardımına şehit oğlunun eşyalarını göndererek depremzedelerin yaralarını sarmak, içlerini ısıtmak istediğini ifade eden şehit annesi Mediha Gül “Pakette oğluma ait kazak, mont, iki kot pantolon, gömlekler, kumaş pantolonlar, dört tane kazak ve iki tane de deri mont vardı. Ona ait eşyalar inşallah depremzedeleri ısıtır ve iyi gelir; bunu diliyorum Rabbimden” diye konuştu. Mübarek bayram öncesi şehit yakınlarına ve depremzedelere dualar ettiğini aktaran Mediha Gül, “Allah bir daha acı vermesin Türkiye’mize. Ama maalesef gittikçe daha çok şehit veriyoruz. Biraz maddi durumum iyi olsaydı, inanın ki onlara ev bile yapmayı düşünmüştüm. İsmini de Şehit Ali Gül Konağı diye verecektim. İnşallah olur. Ama maddi durumum yok. Gidiyorum mezarına, oğlumun sevdiği yemekleri yapıyorum ve insanlara dağıtıyorum. Allah beterinden korusun gençlerimizi. Depremzedelere de Allah sabırlar versin”diye konuştu.
Oğlunun üç aylık maaşına dokunmadığını da sözlerine ekleyen anne Mediha Gül, “Onu aldığım gibi bu sefer depremzedelere ulaştıracağım. Ama varırsa, verilirse çok memnun olacağım. Yakın olsa kendim gidip veririm. Oğlumun üç aylığını göndereceğim. Şehitlerimizin yakınlarına, depremzedelere Allah sabırlar versin. Yaralı kardeşlerimize de Allah sıhhat ve afiyet versin. İnşallah iyileşirler. Bu mübarek kurban bayramında sabırlar ve sıhhatler diliyorum” şeklinde konuştu. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Mediha Gül, oğlunun fotoğrafına bakıp, fotoğrafını bağrına bastı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.