Rektal kanamaları önemseyin!

Özel Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Ahmet Aslan uyardı:

Rektal kanamaları önemseyin!Özel Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Ahmet Aslan, kolon kanseri ve rektal kanaması ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunurken, herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet etti. Doç.Dr. Ahmet Aslan, “Rektal kanaması olan olan kişiler bu şikayetlerini saklamasınlar, doktorlarına müracaat edip nedenini araştırsınlar” dedi.
Özel Gelişim Hastanesi hekim kadraosuna yeni katılan Doçent Doktor Ahmet Aslan, “
Günümüzde insanlığın önemli baş belalarından birisi olan kolon kanseri, öncü bulgu olarak rektal kanama (büyük abdestte kanama) ile bulgu vermektedir. Fakat ülkemizde pek çok hasta özellikle utandığından, çekindiğinden bu yakınmaları önemsememektedir. Hemoroid (basur) kanaması olarak değerlendirmektedir. Maalesef pek çok sağlık çalışanı da bu konuda duyarsız davranmakta olup, rektal kanamayı hemoroid kanaması olarak değerlendirmektedir. Sonuçta erken evrede saptanacak olan kolon kanseri, maalesef ileri evrede saptanmakta, bireyin yaşam kalitesi ve süresi azalmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü 50 yaş üstü tüm bireylerin kolon kanseri yönünden taranmasını önermektedir. 50 yaşın üstündeki bütün her bireylere gaitada gizli kan varlığı ve kolonoskopi ile muayenesini önerilir. Maalesef ülkemizde bu öneriye uyulmamaktadır” dedi. Aslan, erken evrede yapılacak olan kolonoskopi ile, kolondaki hastalık daha kanser başlamadan tanınabileceğini ve tedavi edilebileceğini” vurguladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.