Gözcüler Cumhuriyet’i doya doya yaşadı

Gözcüler Cumhuriyet’i doya doya yaşadıAtatürkçü Düşünce Derneği eski Genel Başkanı ve eski Denizli Milletvekili Halil İbrahim Şahin, Cumhuriyet’in kuruluşunun 88. yıldönümünde Gözcüler halkıyla bir araya geldi. Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler ve belde halkı tarafından örnek bir misafirperverlikle ağırlanan Şahin, Cumhuriyete yediden yetmişe herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümü Gözcüler’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Gözcüler halkının birlik ve beraberlik olduğu bu günde düzenlenen panele halk yoğun ilgi gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Gözcüler Şubesi ve Gözcüler Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği panele konuşmacı olarak ADD eski Genel Başkanı Av. Halil İbrahim Şahin ve ADD Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Fethi Karaduman katıldılar.
Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’in sıcak ilgi ve alaka gösterdiği Şahin ve Karaduman Atatürkçü düşünce üyeleriyle ilk olarak kahvaltıda buluştular.
Kahvaltının ardından panele geçildi. Gözcüler Green Park’ta gerçekleştirilen panel saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.
Daha sonra konuşma kürsüsüne ilk olarak gelen Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler,
Konuşma yapmasının tek sebebinin buraya katılarak Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkan insanlara teşekkür etmek için olduğunu belirtti. Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını ifade eden Başkan Güler, “Gönül isterdi ki; bu kutlamaya okullarda bütün halkımızla çocuklarımızla birlikte kutlamaktı. Ama törenler ertelendi. Törenlerin iptal edilmesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiç birinin çıkarına olamaz. Elbette depremde hayatını kaybeden insanlarımız bizim dostlarımız ve kardeşlerimidir. Şehitlerimiz bu yurdun evlatları onların acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Ama bunlar bir bayramın ertelenmesine neden değildir. Cumhuriyet kutlamalarında insanlarımız Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarının verdiği Cumhuriyet gibi yüce bir kazanımdan dolayı kutluyor, burada oyun havası yok, eğlence yok” diye konuştu. Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, konuşmasının sonunda “Buraya gelerek Atatürkçü düşünceye sahip olan insanlara teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Fethi Karaduman ise, Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümünü büyük bir buruklukla kutladığımızı kaydetti. İkinci burukluğun ise törenlerin iptal edilmesi olduğunun altını çizen Karaduman, Cumhuriyetin varlık nedenimiz olduğunu ve Cumhuriyetin çok zor şartlar altında kurulduğunu ifade etti.
Gözcüler’de gerçekleştirilen panelin konuşmacısı ADD eski Genel Başkanı Av. Halil İbrahim Şahin, bu günde böyle kapsamlı bir paneli gerçekleştiren ADD Gözcüler Şubesi ve Belediye Başkanı Necmettin Güler’e teşekkür etti. Bu coğrafyada Atatürkçülüğü dalga dalga anlatan insanlara gösterdikleri bu başarıdan dolayı tebrik eden Şahin, “Ben Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümünde törenlerin iptalinden dolayı üzgünüm. Çünkü Cumhuriyet bizim en büyük değerimizdir. Bunu kutlamak aziz milletimizin en büyük hakkıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve armağan ettiği Cumhuriyet kanla ve irfanla kurulmuş ve insanlarımıza armağan edilmiştir. Bize düşen görevde bunu yaşatmak ve sahip çıkmaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, ADD eski Genel Başkanı Halil İbrahim Şahin’e günün anısına plaket takdim ederken Gözcüler ADD eski Şube Başkanı Metehan Sakallı ise Atatürkçü Düşünce Derneği Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Fethi Karaduman’a plaket takdim etti.
Panelden oldukça memnun kalan Gözcüler halkı ise, Belediye Başkanı Necmettin Güler’e gösterdiği gayretten ötürü teşekkür ettiler.

Önceki İçerikRektal kanamaları önemseyin!
Sonraki İçerikBarda silahlar konuştu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.