Türkmen Köyleri Derneği daha aktif olacak

Türkmen Köyleri Derneği daha aktif olacakİskenderun Dağ Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği basın sözcüsü Bülent Kimyon, derneğin isminin İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak değiştirildiğini açıkladı. Dernek binasında isim değişikliğine yönelik açıklamalarda bulunan basın sözcüsü Bülent Kimyon’un gündeminde terör ve Van depremi de vardı. İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda değerlendirmelerde bulunan derneğin basın sözcüsü Bülent Kimyon, “4 Mayıs 2010 tarihinde kurulan derneğimizin ismi İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak değiştirilmiştir. Van ilimizde meydana gelen deprem hepimizi derinden üzmüştür. Bu vesileyle depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Devletimiz bu büyük yarayı saracak güçtedir. Geçtiğimiz hafta adeta Türkiye açısından kara bir haftadır. Sadece deprem değil, geçtiğimiz hafta şehit edilen Mehmetçiklerimizin acısıyla da sarsıldık. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Biz Türkler devletimizi her zaman baba olarak gördük. Bu ülkenin bir kum tanesini dahi hiç kimseye vermeyeceğiz. Bizim sınırlarımız Misak-ı Milli sınırlarıdır. Büyük Önder Atatürk, ‘Allah nasip eder ömrüm yeterse Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Batı Trakya’yı da Türkiye sınırlarına katacağım’ demiştir. Büyük Önder sınırlarımızı çizmiştir. 1500 yıldır Batı ve Siyonizm, Türkleri ve Müslümanları bu coğrafyadan silip atmak için her türlü entrikayı denemiş, ama başaramamıştır. PKK’nın siyonizmin taşeronu olduğu da artık belgelenmiştir” diye konuştu.

DAĞ KÖYLERİ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL
Açıklamalarının devamında derneğin kuruluş amaçlarına da parantez açan Kimyon, “Dağ köylerindeki talepleri siyasilere iletmeye gayret gösteriyoruz. Uzun yıllardır dağ köyleri ihmal edilmiş, ikinci plana atılmıştır. Bunun yanında yatırımlardan dağ köylerine düşecek payı artırmak için de çalışmalarda bulunuyoruz. Dağ köyleri artık sahipsiz değil. Aslında İskenderun’daki dağ köyleri yüksek oranda turizm potansiyeli taşımaktadır. İskenderun’un, Hatay’ın ve Türkiye’nin her zaman emrindeyiz” ifadesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.