İtso başkanı Şahin İzmir’de Hataylılara yemek verdi

İtso başkanı Şahin İzmir’de Hataylılara yemek verdiİTSO BAŞKANI ŞAHİN ‘’İZMİR’DE HATAY GÜNLERİ’’ ETKİNLİĞİNDE BULUNAN HEMŞERİLERİNE YEMEK VERDİ
28 Eylül – 02 Ekim tarihlerinde İzmir’de düzenlenen olan Hatay Günleri Fuarı için İzmir’e giden Protokol için İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve İzdemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil ŞAHİN gelen hemşerilerine İzmir Deniz Retaurant’ta bir akşam yemeği verdi. 27 Eylül Salı Akşamı saat 20.00 da İzmir’in seçkin mekânları arasından olan Deniz Restauran’ta düzenlenen akşam yemeğine; Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ, Hatay Milletvekili A.Şefik ÇİRKİN, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin DÖNMEZER, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Garip ŞANDIR, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih GÜDER, Hatay İl Müftüsü Mustafa SİNANOĞLU, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl KESKİN, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bülent SEKÜÇOĞLU, Raşit ÖZYURT, Oda Genel Sekreteri İbrahim KOCADÖLÜ, Ehlibeyt Kültür Dayanışma Vakfı, Antakya Protestan Kilisesi, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati, Antakya Musevi Cemaati, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi temsilcileri ve iş dünyamızın temsilcileri katıldı.

Yemek davetine İzmir’de gerçekleşecek olan Hatay Günleri Fuarına katılmak için erken gelen ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve İZDEMİR A.Ş. Başkanı Halil ŞAHİN tarafından telefonla Ulaşılabilinen konuklar katılmıştır.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil ŞAHİN, Dörtyol’a kadar uzanan bölgede kurulu bulunan tesislerde üretilen Türkiye Demir Çelik üretiminin %30’a yakın kısmını kapsadığını belirtti. Türkiye’nin ihracatında 3. sırada bulunan Demir Çelik Sektörünün ülke için önemine dikkat çeken ŞAHİN ‘’ Bölgenin önde gelen İskenderun Demir Çelik fabrikaları ile birlikte çevresinde kurulu bulunan tesislerde üretilen Demir ve Çelik Mamüllerinin %50’sinden fazlası ihraç edilmektedir. İç piyasa ve ihracatla döviz girdisi sağlayan sektörün bölge ile ülke ekonomisine katkısı büyüktür‘’ dedi.
Şahin “Türkiye, milli gelirini kriz öncesine göre artırabilen 10 ülke arasında. 2011 ilk çeyrekte yüzde 11’lik büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk. Fırtınalı suda bizi sağlam kılan 3 önemli faktör var. Özel sektörümüz dinamik olması, kamu borç stokumuzun düşük ve bankacılık sektörümüz güçlü olması. Öte yandan yumuşak karnımız cari açık. Cari açık rekor düzeye çıktı. İhracatımız ithalatımız kadar hızlı yayılamıyor. Bu da cari açığı arttırıyor. Şimdilik bir sorun yok ama dışarıda yaşanacak sarsıntılar, içeride cari açık sorunuyla birleşirse sıkıntı yaşayabiliriz. Kurdaki harekette bunu gösteriyor. Son 8 ayda TL Dolar ve euro karşısında yüzde 25’ten fazla değer kaybetti. Şahin; Avrupa, AvrAsya, Ortadoğu, ve Orta Asya bölgesinin en hızlı büyüyen, en dinamik ülkesi olduğumuzu ifade ederek, şöyle devam etti: Sadece dikkatli olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Yatırım ve finansman kararlarında temkinli olalım. Yatırımları yaparken aşırı borçlanma yerine daha çok özkaynak kullanalım, Harcamalarımız gelirlerimizi aşmasın. Uzun vade ve gelirlerimiz cinsinden borçlanalım. İhracat pazarlarımızı çeşitlendirelim. Avrupa’daki kriz derinleşirse ihracatı olumsuz etkileyebilir. Arap Baharı’nın yarattığı yatırım ve turizm fırsatlarını değerlendirelim. Olmadığımız pazarlara gidelim. Hedeflerimizi doğru belirleyelim. “dedi.
İskenderun’la ilgili ise şu sözlerine yer verdi.
Düzenlenen akşam yemeğinde İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK İTO’dan yıldızlı otellere destek olunması talebinde bulunduğu ve bu talebine olumlu yanıt aldığı belirtildi. İskenderun’da yapılacak olan yıldızlı otellere Oda olarak tam destek verdiklerini belirten ŞAHİN;”İskenderun için yapılması düşünülen yıldızlı otellere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İTO Başkan vekili Bülent SEKÜÇOĞLU’nun ise bu konunun takipçisi olacağını belirtti.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVLEK’i makamında ziyaret eden İTO Meclis Başkanvekili Mehmet BİNBAY, Bülent SEKÇOĞLU, İTO VAKIF Başkanı ve İTO Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Garip ŞANDIR, İTO Genel Sekreteri İbrahim KOCADÖLÜ İzmir Hatay Günlerinde İTO Yönetim Kurulu Başkanı Halil ŞAHİN tarafından yıldızlı otellere tam destek olunacağı konusu bir kez daha Başkan Dr. CİVELEK’e iletildi. Gerçekleşen ziyarette konuşan İTO Başkanvekili Bülent SEKÜÇOĞLU tarafından Önümüzdeki günlerde ise İskenderun’a yapılacak olan Yıldızlı otellerle ilgili olarak kentimizde bulun meslek odaları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile görüşmeler yapılarak bu konularda nasıl bir yol haritası izleneceği ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi. Ayrıca birçok illerde düzenlenen çeşitli festivallerde Ankara kedisi, Sivas Kangalı, denizli Horozu gibi konularla anıldığının, İskenderun’un ise Dünyaca ünlü İSKENDERUN GÜVERCİNİ olmasına rağmen sahip çıkılmadığı belirtildi. İskenderun GÜVERCİNİ’nin tanıtılması için bir yer tahsisine gerçekten acil ihtiyaç duyulduğu ve sahil şeridinde bir Güvercin barınağı yapılması için proje hazırlanması için çalışmalara başlanıldığı açıklandı. En önemli konu ise İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK İSKENDERUN GÜVERCİNİ için yer tahsisi yapacağının da sözünü verdiği belirtildi.
Belediye Meclisinde Belediye Meclis Üyesi Garip ŞANDIR tarafından gündeme getirilen İSKENDERUN GÜVERCİNİ’ne sahip çıkılması için bir yer tahsisi yapılması gerektiğini belirterek, tüm meclis üyelerinin bu konuya sahip çıkmalarını ve tam destek olmalarını istedi.

Önceki İçerikGirişimcilik Eğitimleri Başlıyor
Sonraki İçerikAkılsızlığa methiye!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.