Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?Başarı her zaman istenilen bir şeydir, onu yakalamak için çok çalışılır. Hatta bazen gece gündüz başarının peşinden koşar dururuz. Hafta sonu İskenderun Beş Temmuz Stadı’nda oynanan İskenderunspor-İstanbulspor maçından çok, 96 dakikalık maç konuşulmaz hale gelirken; maçın son saniyelerinde çıkan 5 dakikalık kavga daha çok gündemde kaldı. Şimdi herkes maç yerine bu kavgayı konuşuyor.
Gelelim maça.. İskenderunspor kendi evindeki maçlarda taraftara birazcık stres yaşatıyor; saç baş yolduruyor, bu doğru, katılıyorum. Ben de sinirleniyorum. Artık bunları atmayacaksınız da hangilerini atacaksınız be kardeşim diyorum. Buraya kadar normal. Atamayana atarlar lafı bu maçta ortaya çıktı.
Neyse, maçın son saniyesinde gol yendi. Öyle ya da böyle hakem orta sahayı gösterdi mi, evet gösterdi. Golü verdimi, evet verdi. Sonuç: İskenderunspor 1-İstanbulspor 1. Bu golün hemen ardından ise daha önce İskenderunspor’da forma giymiş ve buranın ekmeğini yemiş Ali Yıldırım, aynı zamanda buralı; stada çıkar çıkmaz taraftarlardan olumsuz yönde tepkiler almaya başladı. Tabi Ali Yıldırım gösterilen bu tepkilerin ardından oyundan alındı. Yedek kulübesine geçerken taraftarlara baktı. Ağzını bile açmadı. Amaaaaa gözlerini çok sağlam konuşturdu. Anlayan anladı. Sonra maçın 90+6. dakikasında İskenderunspor gol yedi. Bu golün ardından Ali Yıldırım taraftara el kol harekete çekti.
Film bundan sonra izlenmeye değer. Bunun üzerine taraftar gol yemiş durur mu? Durmadı zaten. Başladı yedek kulübesine koltuk kırıp atmaya ve yuhalamaya. Kimse yedek kulübesinden çıkamadı. Tabii sonra İskenderunspor hocası Can Güven yedek kulübesine geçti ve eski öğrencisi Ali Yıldırım’ı alarak kendi soyunma odalarına kadar götürdü. Ardından maç bitti, herkesinde hırsı geçti. Şimdi ne olacak? İlk sorumu taraftarlara sorayım. Size yapılan hareketleri tüm tribün gördü. Tepkinizde haklısınız; ama bunları yapmaya hakkınız var mı? Bağırarak tepki veremiyor musunuz da koltukları kırıyorsunuz? Paraya hasret İskenderunspor kulübünü niye zarara uğratıyorsunuz? Size yapılan o hareket elbette herkesi rahatsız etti. Ancak bunların sınırı ve seviyesi yok mu? Her size hareket çeken kişilere koltuk mu atmak lazım? Ya da kulübü zarara mı uğratmak lazım? Artık oldu bitti; ama bundan sonraki haftalarda ve maçlarda tüm taraftarın daha dikkatli, aklıselim düşünmesi gerektiğini söylüyorum. Gelelin Ali Yıldırım’a. Be kardeşim sen bu memleketin çocuğusun. Öyle ya da böyle bu taraftar sana tepki göstermiş olsa bile sen profesyonel bir futbolcusun. Tribünle ne işin var? Ama senin hayatın hep tribüne oynamak. Onun için böyle bir yol mu seçtin bilmiyorum. Şimdi tepki gösterdiğin ve el kol hareketi yaptığın bu taraftar topluluğu geçen sene seni bağırlarına basmadılar mı? Adebayor diyerek seni önlerine çağırmıyorlar mıydı? Ve sen onlara koşa koşa gitmiyor muydun? O zaman bu taraftar topluluğu sana çok iyiydi de şimdi sana psikolojik baskı yapınca mı çok kötü oldu? Her şeyden önce sen İskenderun’un çocuğusun. Bu konularda daha duyarlı olmalısın. Şimdi ne yapacaksın? Bundan sonra İskenderun’da bunu insanlara nasıl anlatacaksın bilmiyorum. Buna rağmen yapılan bu olayların hiç kimseye yakışmadığını belirtir, zararı İskenderunspor’un gördüğünü söylemek istiyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.