Sondajdan temiz su çıktı!

İskenderun Belediyesi’nin açtırdığı su kuyuları devreye giriyor. Güzelçay mevkiinde yeni açılan su kuyusu önümüzdeki hafta işletmeye alınacak

Sondajdan temiz su çıktı!Güzelçay (Akçay) mevkiindeki İskenderun Belediyesi’nin açtığı su kuyusu sondaj çalışması tamamlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Güzelçay mahallesindeki sondajla çıkarılan temiz ve içilebilir nitelikteki sudan içti.
Açılan su kuyusunun önümüzdeki hafta işletmeye alınarak, devreye gireceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, bozulan ve iptal edilen kuyu yerine yeni su kuyusunun işletmeye alınmasıyla Sakarya, Modernevler, Yunusemre, Sanayi ve Çay mahallelerinde su sorununun giderilmiş olacağını söyledi.

‘Şahintepesi’nin su problemi de çözülüyor’
Belediye Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre, Mustafa Kemal Mahallesinde de açılan su kuyusu ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi.
Bu su kuyusunun işletmeye alınmasıyla, Şahintepesi, Mustafa Kemal, Numune, İnönü mahallesinde zaman zaman yaşanan su sıkıntısı giderilecek.
Mustafa Kemal mahallesi 400 Evler kuyuları yakınındaki su kuyusundan, Güzelçay’da olduğu gibi temiz ve içilebilir nitelikte su çıkarıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, bu kuyudan da su içti.
Devreye girecek her iki kuyu suyunun, her birinin günde 5 bin ton kapasitede olacağını belirten Başkan, üçüncü su kuyusu sondaj çalışmasının da Mustafa Kemal mahallesinde devam ettiğini açıkladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.