Başarı kulübede saklı

Başarı kulübede saklıİskenderunspor sezona iyi bir başlangıç yaptı. Allah nazardan saklasın. İnşallah bu böyle devam eder de kem gözler de kör olur.
Elimde değil. İşte ben de İskenderun dediğiniz zaman akan sular duruyor. Çünkü yaşadığım memleketi ve kenti o kadar çok seviyorum ki, her şeyin en iyisi olsun istiyorum. İskenderunspor gerçekten kolej takımı oldu desem yanlış olmaz. Çünkü Can Güven hoca ile Reşit Katıksan ve kaleci antrenörü Halil Akkuş bu ruha can katıyorlar. Futbolcuların gerçekten birbirleri ile olan diyalogları ve saygısı belki de kolej takımında bile yoktur. Sezonun başlamasıyla birlikte herkes oynanan futbolu da atılan golleri de görüyor. Ama beni iki yer çok etkiledi. Biri Diyarbakır, diğeri ise Antalya. Çünkü futbol gerçekten çok zor bir iş. Hele de deplasmanlarda oynadığınız zaman kendi başınıza çaresiz bir grup oluyorsunuz. Ama bunu İskenderunspor öyle bir aşmış ki, benim bile kanım kaynıyor, içim içime sığmıyor.
Bakın size anlatayım. Diyarbakır deplasmanında tüm takım tek çatı altında yedek kulübesinde oturan futbolcularda sorun, sıkıntı ve böbürlenme yok. Herkes bir. Herkesin tek düşündüğü üç puan ve galibiyet. Benim ya da onun oynaması değil.. Takımın galip gelmesi düşüncesinde birleşiyorlar. Takımı sahada ısındıran Reşit hoca ile kaleci antrenörü Halil hoca bir yandan Can hoca, herkes görevini yerine getiriyor. Soyunma odasından el ele birlikte, yedek as oyuncularının farkı yok. Tek hedef var, o da üç puan. Takım sahada mücadele ederken yedek kulübesindeki futbolcular ve teknik ekip onlara moral veriyor, destekliyor.
Gelelim Antalya’ya. Takımın otele yerleşmesi ile birlikte tam anlamıyla bu maça hazır olduklarını gördüm. Herkeste neşe hakim. Şifo takımın amigosu, onlara ağabeylik yaparken morallerinin de gitmemesini sağlıyor. Tabi otelin dışında birbirleriyle şakalaşmalar ve diyaloglar da çok önemli. Pazar günü oldu. Maçın oynanacağı sahaya gidiyoruz. Takımın tüm oyuncularının yüzünden gülücükler akıyor. Çünkü takım kendine güveniyor. Otobüste bile “bu maçı kazanacağız beyler, biz İskenderunuz, bizimle kimse başa çıkamaz” sloganları atılıyor.
Sahaya gelen futbolcular önce sahanın zemini kontrol ettiler. Ardından İskenderun’dan Antalya’ya kadar gelen taraftarlarımızın yanına gittiler ve onlara “hoş geldiniz” dediler. Sonra maçın taktikleri veriliyor. Soyunma odasında yedek olan oyuncular sanki kendileri de oyunda gibi diğer arkadaşlarıyla konuşuyor ve bu maçın ne kadar önemli olduğunu dile getiriyor. Sonra maç başlıyor. Dakika beşi dahi geçmeden takım 1-0 öne geçiyor ve bu golden sonra tüm takım, sahanın ileri uçtaki oyuncu bile yedek kulübesine gelerek, teknik ekip ve yedek oyuncularla birbirlerine sarılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Herkes birbirine sarılarak golü kutluyor. Gerçekten çok duygulandıran bir görüntü ortaya çıktı. İskenderunspor bu güne kadar bu görüntüyü ve bu birlikteliği hiç yakalayamamıştı. Ama bundan sonra bu böyle giderse bu takımın başarısı da gelecektir inşallah. Oyuna giren oyuncu ile çıkan oyuncu arasında bir fark olmuyor. Oyundan çıkacak oyuncu hemen koşarak yerini girecek olan arkadaşına bırakıyor ve sonrada yedek kulübesinde oturan tüm ekibin elini sıkıyor.
Ve böylece başarı geliyor.

UÇAKTA KUTLAMA
İskenderunspor kafilesi Antalya havaalanından uçağa binerek Adana’ya gelecekken, Sun Ekspres uçağının kaptanı uçakta İskenderunspor futbol takımının bulunduğunu öğrendi ve Pazar günü oynanan Kepez Belediye maçının skoru ile birlikte uçakta bulunan yaklaşık 300 kişiye anons ederek İskenderunspor’a başarılar diledi. Bu anonsun üzerine ise uçakta bulunan bir çok kişi de İskenderunspor’u alkışlayarak destek verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.