Hergün 86 bin 400 TL istermisiniz ?

HAYAT BANKASI
Hergün 86 bin 400 TL istermisiniz ?Bir banka hesabı düşünün, sihirli bir banka hesabı, 86 bin 400 TL adınıza her gün yatıyor. Ve lakin para, ertesi iş gününe devretmiyor. Harcayamadığınız paranız sıfırlanıyor… Ertesi gün yine 86 bin 400 TL ile güne başlıyorsunuz. Ne yapardınız? Son meteliğe kadar harcamak için ne gerekiyorsa onu değil mi? Hepimizi böyle bir bankası var aslında adına zaman bankası diyoruz… Her sabah bize 86 bin 400 saniye veriliyor. Gece 12’yi vurduğu hülyalara daldığımız andan itibaren hesabımız sıfırlanıyor… Geriye dönüş yok! Dilediğiniz gibi kullanmak elinizde. Her şeyin bu kadar savurgan ve düşüncesiz yaşandığı, tüketildiği dünyada “Zamanın kıymetini bilin, insan iki şey hakkında yanılmaktadır” diyor Peygamberimiz (S.A.V.) “Zaman ve Sağlık. İnsan kelimesi “nisyan” dan gelir. Yani unutulmaktan. Allah‘ı unutur, Peygamberi unutur, ahireti unutur. Unuttukça da bataklığa gömülür. İşte bu aylar sevap ayların cennetin kapılarının sonuna açılır. Şimdi herkesin nefsini ve kendini tartma zamanıdır.
Kıssadan hisse işte..
Adamın biri balığa çıkar, bir küçük kova götürür. İlk attığın da oltayı büyük balık çıkar. Balığı kovaya dener. Sonra olmaz, kovaya balığı tekrar bırakır denize. İkinci balığı tutar, o da kovar sığmaz, onu da bırakır. Etrafındakiler alaycı bakışlarıyla ona gülerler. En son tuttuğu balığa bakar ki kovaya sığar, bir ohh çeker içinden. Yüzündeki gülücükleri yansır etrafa..
Arkadaşları sorar “neden diğerlerini bıraktın”..
“Biz evde iki kişiyiz. Bize yetecek kadar balık lazımdı, ondan diğerlerini bıraktım. İsraf haramdır. Bu balık bize yeter” der. Bir aslanın iki ceylan avladığına hiç tanık olmadım. Bir tane avlar, ondan da kendisi, kurtlar, kuşlar, çakallar, sırtlanlar herkes payına düşeni alır. Ama insan ava gitse vurabildiği kadar ördek avlar. 100 ila 200 arası..
Yiyebileceğinden değil. Sadece konuşmada “işte bak ben bu kadar ördek vurdum” demek için.. Hayat genelinde aç gözlü, kibirli, kendini beğenmiş insanlar gideceği yeri bir görse, bunların hiç birini yapmazdı sanırım.
Ünlü bir şairde şöyle demiş:
“Büyük randevu bilsem nerede saat kaçta, tabutumun tahtası bilsem hangi ağaçta. “

NOT: Saygıdeğer okuyucularım. Bir süreliğine yazılarıma ara veriyorum. Tatile çıkacağım yeni bir kitap çalışmaları için. Biraz kitap okumam ve yazmam lazım. Kısmetse bayramdan sonra görüşürüz. Hayırlı Ramazanlar sizlere. Hoşçakalın..