Zorunluluğunuz yok ise güneşe çıkmayın

Cildiye Uzmanı Dr. Kaya aşırı sıcaklara karşı uyardı:

“Zorunluluğunuz yok ise güneşe çıkmayın”

Zorunluluğunuz yok ise güneşe çıkmayınDaha önceleri İstanbul Kartal ve Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde görev yapan Cildiye Uzmanı Dr. Mine Kaya, bundan sonra İskenderun’da hastalarına hizmet edecek.
İskenderun Palmiye Hastanesi’nde göreve başlayan Cildiye Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Kaya, yaz aylarında aşırı sıcaklardan korunmanın önemine değindi. Haber ekibimize açıklama yapan Kaya, “Yaz ayları ile birlikte gelen aşarı sıcaklar insanları özellikle çocuklarımızı ciddi anlamda etkiliyor. Vatandaşların sıcak havalarda dolaşma zorunluluğu yok ise, güneşten kesinlikle korunmaları kendi faydalarınadır. Bazı insanlarda cilt bozuklukları, güneş lekeleri ve özelikle isilik gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bayanların cildine düşkünlüğünü hepimiz biliriz. Bazı insanların ciltleri de çok hassastır. Bu nedenle cildi hassas olan bayanların güneşin altında dolaşmaması gerekiyor” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Piknik yapan insanlara da bir takım uyarılarda bulunan Cildiye Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Kaya, aşırı nemden dolayı birçok kene ve böceklerin olduğunu, dolayısıyla bu böceklerin çocuklar gibi yetişkin insanları da ısırması sonucu ciltte kızarıklık tahribatların olduğunu kaydetti. Kaya, bu gibi durumlarda hemen doktora başvurmaları gerektiğini önemli vurguladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.