Ulla davası ‘su’ya düştü

Ulla davası ‘su’ya düştüİskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Şemsettin Eser, MV/Ulla gemisinin batışının 7. yılında derneğin temyiz talebi reddedicilince Ulla davasının sona erdiğini söyledi.
Eser dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “Ula davası sona erdi ancak, tehlikeli atık yüklü Ulla gemisi sonsuza kadar körfezde kalacak” dedi. Eser açıklamalarının davamında; “06.09.2004 tarihinde batan tehlikeli atık yüklü Ulla gemisinin çevreye verdiği zarar ve derneğimizin dönemin 2 Hatay valisi, 2 Çevre Bakanı, dönemin 2 başbakanı diğer görevliler için yapmış olduğu suç duyurusu üzerine soruşturma süreci başlatılmıştır. Üçü de muhtelif tarihlerde İskenderun Liman Başkanlığı yapmış, üç görevli de Hatay İl Çevre Müdürü hakkında kısmen soruşturma izni verilmiş, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bu kişiler hakkında ‘Görevi ihmal’ suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açılmıştı. Sanıkla savunmalarında tehlikeli yük taşıyan bir geminin batmaması için amirlerinden talimat almadıklarını, olanaklar ölçüsünde gerekli tedbirleri aldıklarını, geminin kurtarılması ile ilgili herhangi bir yetkilerinin olmadığını belirtmişlerdir”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.