Güç birliği ile iki takımda daha güçlü olacak

Güç birliği ile iki takımda daha güçlü olacakİskenderun’da spor kamuoyu yeni sezonun başlamasını heyecanla bekliyor. Kentimizin birbirinden değerli iki temsilcisi İskenderunspor ile İDÇ Spor gerçek anlamda birlikte hareket etmek durumunda. Bu yazılara defalarca yazdım, ama yine yazma ihtiyacı hissettim. Çünkü bugün gerçekten çok önemli bir gün yaşandı. İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal ve yönetim kulübü üyelerinden Ajlan Özden, teknik ekip Can Güven, Ender Traş, takım kaptanı İsmail Şapkalı, İDÇ Spor Kulübü Taraftarlar Derneği’nde hem kulüp başkanı Cengiz Gül’ü, hem de taraftarları ziyaret ederek, İskenderunspor’a geçtiğimiz dönem verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Bu kente bazı fırsatçıların ve kişisel düşüncesi olan insanlar yüzünden kentimizin iki güzide takımının birbirleriyle arası açıldı. Ama unutmamak gerekir ki, çıkarcıların değil, memleketimizin çıkarları her şeyin üzerinde olmalı. Rahim Hoca Türkiye’nin yakından tanıdığı çok değerli bir hoca. Beşiktaş’ta uzun yıllar forma giymiş bir kişi. Bu değerli hocaların İskenderun’a da gelişlerinin sebebi İDÇ Spor’dur. Bu nedenle biri 2. ligde diğeri 3. ligde hiç sorun olmamalı. Rekabeti kendi kendimizle değil, rakiplerimizle yapmamız lazım. Kimse kimseyi kıskanmamalı. “Bu takım gelirse bizim işimiz kötü olur”, “İDÇ Spor çıkarsa bizi kimse desteklemez” diye bir düşünceden uzak kalmanız en doğrusu.
Gereken tüm destek sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile ve hatta İskenderun’da bulunan TÜRFAD ile TÜFAD tarafından da bu birliktelik yakından desteklenmeli ve gerekirse iki kulübün yöneticileri ve taraftarları sıkça bir araya gelip sohbet etmelidir. Birliktelik tüm spor kamuoyuna göstermelidir. Eğer bunlar gerçekleşir ise, bu kentin iki takımı da başarılı olur ve Türkiye İskenderun’u konuşur. Bundan kimsenin şüphesi bile olmasın..
Şöyle geriye baktığım zaman İskenderunspor ile İDÇ Spor taraftarları arasında fark yok. Çünkü iki grupta aynı gruptan ayrılma. Yani her iki taraftar grubu da arkadaş, dost ve kardeş. Her gün yüz yüze bakıp birbirlerine selam veren bu insanları nasıl ayıracaksın ve nasıl karşı karşıya getireceksiniz..
Bunların hepsi çok saçma. Bu yüzden kesinlikle İskenderunspor yönetimi ile İDÇ Spor yönetimi kimseye kulak asmadan bu işin devamını getirmeli. Bugünkü ortam gerçekten çok güzel ve bir milat oldu. Bundan sonrada bunun devam etmesi gerekiyor. Yapılan ziyarette Cengiz Gül ve İskenderunspor Başkanı Sedat uysal ile yöneticiler gerçekten çok samimi göründüler. İnşallah bu gerçekten de böyle olur. Ziyarette Cengiz Gül bazı konulara değindi. Birlik ve beraberlik olunmasını söyledi. Gerekirse İskenderunspor taraftarları da İDÇ Spor taraftarlarını gidip dernek binasında ziyaret ederek çaylarını içmeli, sezona birlikte başlamalı. Hatta İskenderunspor maçına Cengiz Gül, İDÇ Spor maçına da Sedat Uysal gitmeli. Bunların böyle olması başarının gelmesinde bağlayıcı neden olmalıdır. Başkan Gül, İskenderun’da bazı kesimlerin her şeyi yanlış düşündüğünü ve insanların baskı altına alınmasından yakınıyor. Doğru..
Bundan ben de şikâyetçiyim. Kesinlikle tribünde küfür olmamalı ve insanlar takımlarını desteklemeli. Ben de şunu öneriyorum:
Yıllardır İskenderun ne çektiyse üçüncü şahıslardan ve aradaki mikserlerden çekti. Lütfen Sedat Uysal ve Cengiz Gül, her şeyi sizler konuşun. Araya üçüncü şahısları koymadan hareket edin ki, bunlara fırsat vermeyelim.
Biz basın mensupları da kaleminden ne geliyorsa sizlere destek olalım. Bu kentin takımları bizlerin takımı. Bizlerin mücadelesi en az sizin kadar başarılı olmanız içindir. Bu sezon itibariyle de bu iki takım birbirleriyle futbolcu alışverişi de yapmalı. Çünkü aile ortamında alışveriş bağları pekiştirir diye düşünüyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.