Denizci millet ve ülke hedefine ulaşmamız lazım

Denizci millet ve ülke hedefine ulaşmamız lazım“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Etkinlik kapsamında İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, anıt alanına çelenk sundu. Ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Deniz Üs Komutanlığında görevli Deniz Üsteğmen Onur Karasoy, kabotaj kanununun denizlerdeki egemenliğin açık bir göstergesi olduğunu belirterek,
“Kabotaj kanunun kullanımı denizlerdeki egemenliğimiz ile de doğrudan ilişkilidir. Mavi vatan olarak ifade ettiğimiz denizlerimizde ki egemenlik haklarımızın korunması, ‘Denizci millet, denizci ülke’ olması için yürütülen gayretlerin sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir” dedi. İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkan Vekili Kadir Doğan ise son yıllarda denizcilik sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti. Doğan, “Deniz, dünyada mevcut tüm canlıların direk ve dolaylı yaşam kaynağı olmasının yanı sıra, doğal bir ulaşım yoludur. Şu anda dünya üzerinde hareket halinde olan yükün yaklaşık yüzde 90’nı deniz yolu ile taşınmaktadır. Bu nedenle tüm sektörlerin deniz taşımacılığına bağımlılığından ötürü denizcilik lokomotifi bir sektördür” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, deniz şehitlerine saygı adına Atatürk Anıtı arkasında bir tekneye binerek denize çelenk bıraktılar. Ardından, Yelken Kulübü koordinesinde düzenlenen yelken yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.