Çakma mafya

Çakma mafyaSon aylarda hatta biraz daha geriye gittiğimizde İskenderun’da çok ciddi anlamda parazitlerin türediğini ve kendini mafya sanan, hatta her iki kişiden birinin lider gibi göründüğü kentimizde bu tür faaliyetler artmaya başladı. Tabi bildiğim gerçek şudur ki, uyuyan dev uyanınca sonucunu herkesin çekmesi lazım. Devlet hiçbir zaman uyumaz. Su uyusa bile devlet uyumaz. Vatandaşının güvenliğini ve huzurunu her zaman sağlar.
Ülke geneline baktığımızda her gün birileri gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Hatay’a baktığımız da İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile kendini çakma mafya sananlara devletimizden gerçek bir operasyon geldi. Son haftalarda yapılan operasyonlardan İskenderun halkının konuştukları çok açık. Helal olsun devletimize ve emniyet güçlerimize..
Artık insanların huzurlarını bozan kişilere polis fırsat vermiyor. Bu nedenle çok mutlu oluyoruz. Vatandaş, “polis vatandaşın huzurunu kolluyor ve kötü niyetli kişilerin fişini çekiyor” diye bulunduğu ortamda yorumlarda bulunuyor. Bunları ben de çok rahat bir şekilde her yerde duyuyorum.
Bu noktada ben de çok mutlu oluyorum. Çünkü İskenderun’da o kadar çok çakma mafya bozuntuları ortaya çıktı ki, her önüne gelen mafya oluyor. 15 yaşındaki çocuk kendini Polat Alemdar sanıyor. Yanına Memati ile Hüsnü’yü alarak bir yerleri basmaya gidiyor.
Be kardeşim, burası muz cumhuriyeti değil ki!
Ayrıca Kurtlar Vadisi dizi seti de değil..
Ülkenin her karış toprağını bekleyen devletin aslan yürekli polisleri, jandarmaları var elbet.. Bakın, kendini bir şey zannedenlere söylüyorum, sizlerin kendinizi ne sandığınızı çok da merak etmiyorum, ama şunu iyi biliyorum. Kendini gariban insanlar üzerinde baskı yaptırarak, erkekliğe sığmayacak kadar küçülerek ve o gariban insanların bir şeylerini almak için çalışarak kendilerini sözde mafya sananlara Türkiye Cumhuriyeti’nin yumruğunun çok kuvvetli olacağını unutmasınlar. Zaten o insanlar da biraz yürek olsa, delikanlılık olsa, gariban adamın her zaman arkasında ve yanında olurlardı. Düşene vurmak kimseye yakışmaz. Yerdeki adamı kaldırmak ise en büyük delikanlılıktır.
Şimdi bende bu yazıyı yazıyorum diye belki birileri rahatsız olacak. Ama beni tanıyan iyi bilir. Allah’tan başka hiç kimseye hesap vermeyeceğimi ve kimseye pabuç bırakmayacağımı da iyi bilirler. Artık daha güvendeyim. Çünkü artık benim de bir emniyetim var. En son ki operasyonlardan Hatay halkı çok memnun. Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’da zaten açıkça söyledi. Kılıç, “Kimse kendini devletin üzerinde bir güç sanmasın. Vatandaşın huzurunu korumak asli görevimizdir” diye konuştu.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ise göreve geldiği günden bu güne kadar bu tür operasyonları gerçekten çok iyi yönetiyor. Devlet, huzuru bozanların yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını da göstermiş oldu. Bu operasyonlarda emeği geçen üst yetkililer ile, sabah gün ağarmadan evleri tek teke basarak suç unsuru arayan tüm polislerimize teşekkür ediyorum.
Ellerinize sağlıkkk!

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.