Spor adamları artık bir arada

Spor adamları artık bir aradaİskenderun’da spor adamları artık bir arada olmanın heyecanını yaşıyor. Yıllardır olması gerekenleri yeni yeni yapmaya başlıyoruz. Ama yine de çok yerinde ve isabetli bir karara imza atan herkesi kutluyorum. Son zamanlarda Türkiye, İskenderun adını sıkça duymakta. Spor adamları bile İskenderun’da oldukça yetenekli futbolcunun sayısının bir hayli fazla olduğunu söylüyor. Bunu zaten herkes görüyor. Peki İskenderun’da bu kadar yetenekli sporcular var, neden bunları hiç kimse alıp vitrine koymuyor? Ya da bu çocukları kimler kulüplere top oynaması için verecek..
Bunun da bir açıklaması yok.
İnşallah bundan sonra olacağına inanıyorum.
Geçtiğimiz aylarda İskenderun merkezinde hizmete giren Türkiye Futbol Adamları Hatay Şubesi, Hatay genelinde tüm spor dallarında bulunan kişi ve kulüpleri bir arada bulundurmak için önemli çalışmaların yaptığını görüyorum.
Böyle bir çalışmanın olması gerçekten çok önemli..
Çünkü olaya il olarak bakmadığımız sürece hep kaybetmeye mecburuz.
Geçenlerde kurulan TÜRFAD’ı Samet Aybaba ve Yücel İldiz gibi çok önemli isimler ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasından da Antakya’dan, Erzin’den, İskenderun ve Dörtyol’dan da katılımın olduğunu gördüm.
Tüm ziyaretlerde Hatayspor Kulüp Başkanı, İskenderunspor Kulüp başkanları da derneğin yönetim kurulu üyeleri olarak katıldı. Bu şu demek oluyor:
Artık İskenderun, Antakya ve Dörtyol ayrı değil; Hatay bir bütündür. Bir tek il olarak hareket edeceğiz mesajını algıladım.
Samet Aybaba ile Yücel İldiz’in de net açıklamaları oldu. “Bu dernek Hatay’a çok ciddi destek sağlayacaktır. Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” açıklamalarını yaptılar.
Derneğin kurulmasından bu güne kadar gerçekten faaliyetleri çok fazla oldu. Şimdi de İskenderun futboluna ve Türk futboluna önemli katkıları olduğu için bazı futbolcuları ödüllendirecekler diye duydum ve mutlu oldum.
Çünkü her zaman şuna inanmışımdır:
Çalışan ve başarılı olan insanlara destek olmak ve onun başarısını ödüllendirmek gerekir ki başarının devamı gelsin..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.