İskenderun Lisesi’nin ve Mursaloğlu Lisesi’nin Günahı ne ?

İskenderun Lisesi’nin ve Mursaloğlu Lisesi’nin Günahı ne ?Tarihinde yüzyıllık bir mazisi olan iki okul birçok İş adamı Siyasetçi, Sanatçı, Futbolcu Doktor, Avukat, Hâkim vs yetiştiren İskenderun’un en köklü çınarı olan İskenderun Lisesi ve Mursaloğlu lisesine şu sıralar pek de iyi görünmüyor. Tabi ki idareciler ellerinden geleni yapıyor öğretmenler ciddi anlamda çalışıyor. Sorun farklı yerlerde.. Örneğin önceden seçmece öğrenci gelirdi.
Herkes İskenderun lisesine ve Mursaloğlu lisesine kayıt yaptıramazdı. Ne zaman cumhuriyet lisesi Anadolu Lisesi oldu ve Barboros lisesi yıkıldı. İskenderun ve Mursal Oğlu liseleri çizgilerinin dışında kaldı. Devlet son on onbeş yıldır İskenderun’a lise okulu temeli atılmadı maalesef… Barboros lisesi yıkıldı yerinde yeller esiyor. Atatürk ilköğretim de aynı.
İş adamları sağ olsun Tosyalı, Atakaşlar, Paşakaraca, T.S.O, Nuran Yılmaz, peki devlet adına bir okul nerde yada önceki okulları iyileştirme projeleri ne zaman hayata geçecek. İskenderun Lisesi kapalısı yok okul bahçesinin bir düzeni yok yetiştirdiği futbolculardan Selçuk Trabzonspor’da, Yusuf ve İsmail Köybaşı Beşiktaş’ta.
En az on on beş defa liseler arası futbolda Türkiye birincisi olan bu okulun bu sahalarında toz yutan ve gelecekte İskenderun’u temsil edecek yeni aday sporcuların spor odaları nasıl Okulların kıt kanaat kendi yağında kavrulduğu bir zaman diliminde bütün Siyasetçiler, Mülkü Amirleri, Belediye Başkanı, İskenderun lisesi ve Mursaloğlu lisesinde yetişen gençler bizim duyun onların sesini. Bir gidin görün her iki okulun son durumunu..
Müdürü İdarecileri, öğretmenleri, çok ciddi anlamda mücadele veriyorlar o İskenderun lisesi ve Mursaloğlu lisesi o eski şah şahlı dönemine tekrar döndürmek için. Sınıflarda ki mevcutları söylemiyorum bile. Her iki okulunda sorunları hemen hemen aynı benim gözüme çarpan. Daha onlarca görülmeyen var:
Ama bizim işimiz bağcıyı dövmek değil. Okullardaki eğitim sistemini ileriye nasıl taşırız. Bu okullardan yetişen Doktoru, Hâkimi, Öğretmeni, Sporcusu, Tiyatrocusu, Sanatçıları çoğaltmak. İskenderun geleceğini emin ellere bırakmak için herkes kendine düşen görevi yapmalı. Gecen haftalarda güzel bir örneğini yaşadık. Bizlerin can ve mal güvenliğini koruyan emniyet için yapılan yardımlar ve organize çok güzeldi. Bunların devamının gelmesi lazım. Şimdi sıra okullarda diye düşünüyorum..
Haydi İskenderun..

Önceki İçerikÇöplük tarım arazilerine zehir saçıyor
Sonraki İçerikNursan Vergi Rekortmeni oldu..