Başbakan amca beni iyileştir

Beynindeki tümör nedeniyle hastalığı her geçen gün ilerleyen 10 yaşındaki Filiz Korkmaz, Başbakan Erdoğan’a sesini duyurmaya çalışıyor:

“Başbakan amca beni iyileştir”

Başbakan amca beni iyileştirİskenderun’da yaşayan 10 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi Filiz Korkmaz, beynindeki tümör nedeniyle okuluna gidemiyor, sağ eliyle yemek yiyemiyor, arkadaşları gibi gülüp oynayamıyor. İskenderun Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Filiz Korkmaz’ın yaşı küçük ama derdi büyük. Beynindeki tümör dolayısıyla 1,5 ay önce sağ tarafı felç olan ve sağ gözü görmeyen minik Filiz, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Başbakan amca beni iyileştir. Bende arkadaşlarım gibi okuluma gitmek, oyun oynamak istiyorum” dedi. Hastalık daha fazla ilerlemeden minik Filiz’e Ankara’da ışın tedavisinin sürdürülmesi gerekiyor, ancak ailenin maddi durumu olmadığı için tedavi süreci yarım kalmış.
Muradiye Mahallesi 287 Sokak No: 6’da ikamet eden Korkmaz Ailesi, sıkıntılı günler yaşıyor. Anne Serap Korkmaz, minik yavrusu Filiz Korkmaz’ın beynindeki tümör nedeniyle kanser teşhisi konulduğunu, tümörün 14 cm’ye ulaştığını ve Ankara’da ışın tedavisini sürdürebilmek için Başbakan Erdoğan’a seslenerek, en azından Ankara’da tedavi süreci boyunca kendilerine bir yer temin edilmesini istedi. Kızının gözlerinin önünde eriyip gitmesi dolayısıyla her gün ızdırap çektiğini belirten anne Serap Korkmaz, “Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda eğitim gören kızım Filiz’e önce İskenderun’da göz kayması teşhisi konuldu. Ardından Adana’ya sevk edildi ve beyninde 14 cm.ye ulaşan tümör tespit edilerek, kanser teşhisi konuldu. Doktorlar ışın tedavisiyle tümörü küçültmeye çalışacaklarını söylediler. Ancak bu tedavi Ankara’da yapılabiliyor. Bizim Ankara’da tedavi süresince kalmamız gerekiyor. Bunun için maddi gücümüz yok. Okulda öğrenciler kampanya başlatmışlar. Üstelik kızım derslerinde üstün başarı gösteren bir öğrenci. Kızım gözlerimin önünde eriyor. Her gün ağlıyorum, ızdırap çekiyorum. Herkesin evladı var. Allah hiç kimsenin başına bu hastalığı vermesin. Herkes anne baba. Ne yapayım, kızıma bir metre kefen alıp ölümünü mü bekleyeyim. En azından bir şeyler yapmak için çırpınıyorum. İnsanlar kendilerini benim yerime koysun. Kızımın hastalık dolayısıyla sağ tarafı felç oldu, sağ gözü de görmüyor. Yürüyemiyor, sağ eliyle yemek yiyemiyor. Eşim hapiste. Tek başıma mücadele vermeye çalışıyorum. Kızıma Başbakanımız Tayyip Erdoğan sahip çıksın. Acılı bir anne olarak buradan Başbakanımıza ve eski Adalet Bakanımız Sadullah Ergin beye sesleniyorum. Allah rızası için bize sahip çıkın. Ailem bana destek çıkmıyor. İskenderun Kaymakamlığı sağ olsun bir miktar yardımda bulunuyor, ancak bu yeterli değil. Çünkü bizim tedavi süresince Ankara’da kalmamız lazım. En azından bana Ankara’da kalacak bir yer temin etsinler. Ev kirasını ödeyemediğim için ev sahibi evden çıkmam için baskı yapıyor. Çaresizim” diyerek, içinde bulunduğu trajik durumu özetledi.
11 yaşındaki kardeşi Doğukan ve 8 yaşındaki diğer kardeşi Eylem’le evde vakit geçiren minik Filiz de, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Başbakan amca tek umudum sensin. Beni iyileştir, bende arkadaşlarım gibi okuluma yeniden gitmek ve oyun oynamak istiyorum” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.