Gün ‘Beyaz Melekler’in coşkusuyla aydınlandı

Gün ‘Beyaz Melekler’in coşkusuyla aydınlandı12 Mayıs, tüm dünyada hemşireler Günü olarak kutlanıyor. İskenderun’da bulunan sağlık kuruluşları da dün sabah saatlerinde Atatürk anıtına gelerek çelenk sundular.
Anıt alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İskenderun Belediye Başkanı Yusuf civelek, eşi Ümran civelek ile birlikte katılırken, İskenderun Sağlık Grup Başkanı Yavuz Yıkıcı, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım ve sağlık kuruluşlarında çalışan çok sayıda hemşirelerde törende hazır bulundular. Anıt alanına gelen Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi hemşirelere karanfil dağıtarak onların günlerini kutladı.
Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla tören başladı. Ardından İskenderun Devlet hastanesi Başhemşiresi Zübeyde Akkuş, hemşerilerin yapmış oldukları görevin kutsallığına değinerek “Bizler insanların dini, dili, ırkı ve mezhebiyle değil onların sağlıklarıyla ve ilgileniyoruz insanlarımızın sağlığına kavuşması için çok ciddi fedakârlıklar yapıyoruz” dedi.
Daha sonra İskenderun Sağlık Grup Başkanı Yavuz Selim Yıkıcı ise yaptığı açıklamada, “Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Tüm dünyada Hemşireler günü ve bu günü içeren 12-18 Mayıs ise hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır. İnsanın doğumundan ölümüne kadar her safhada görev alan dolayısıyla devamlı hatırlayan ve hatırlanan bu kutsal mesleğin temsilcileri olan hemşirelerimiz, her türlü övgüye layıktır” şeklinde görüş ortaya koydu. Daha sonra konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, tüm hemşirelerin bu anlamlı gününü kutladı. Başkan Civelek, “Sağlıkçılar olmadan insan rahat yaşam sürümez. Özellikle hekim elinin değmediği bir hasta kendini iyi hissedemez. Eskiden tüm hastalar doktora geldiklerinde sıkıntılarını anlatır ve çare bulup giderlerdi. Şu anda teknoloji imkânların var olması daha da iyi. Ancak buna rağmen de hastanın kendisiyle ilgilenmesi onun hastalığını psikolojik olarak ta tedavi etmiş oluyorsunuz” dedi.
Son olarak tüm hemşireler adına İskenderun Devlet Hastanesi hemşirelerinden Yasemin Özeren, hemşirelerin yaşam şartlarının daha iyi olmasını ve çalışma ortamlarının rahatlatılması gerektiğini söyledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.