Harikasınız çocuklar!

Harikasınız çocuklar!Yunus Emre İlköğretim Okulu’na komşu olan İskenderun İlköğretim ve İş Okulu öğrencileri gelen ziyaretçilerle mutlu oldu. Zihinsel engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü okulun 45 kayıtlı öğrencisi bulunuyor. Okulun 28 öğrencisi ilköğretim kalan 17 öğrencisi ise iş okulu öğrencilerinden oluşuyor. Okulu ziyaret eden Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi ile bazı mahalle sakinleri yanında, İskenderun Emniyet Müdürlüğü,Toplum Destekli Büro Amiri görevlileri de ziyaret de hazır bulundular. Büro Amiri Komiser Hüseyin Gümüş, polis memurları Cemil Kaplan, Halil İbrahim Bülbül, Ahmet Ülger ile Rabia Çiçek okul ziyaret sırasında diğer konuklarla birlikte Okul Müdürü Arif Yıldız ile Müdür Yardımcısı Şaban Döner’den okulla ilgili bazı eğitim bilgileri aldılar.

Meral Kireççi “İş Okulu öğrencilerini ziyaret edelim”

Ziyaret de konuşan Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi “Zihinsel engelli öğrencilerin bu okulda neler yaptıklarını herkesin görmesini isterim. Hayırseverlerimiz, iş adamlarımız ve sanayicilerimiz bu iş okulunu ve okulun cana yakın öğrencilerini gördükleri an inanıyorum ki okulun noksan olan alet, edavat ve küçük çaplı iş makinalarını tamamlayacaklardır. Engelli öğrencilerimizi her daim hatırlayalım ve onları ara sıra okullarında ziyaret edelim” şeklinde konuştu.

Öte yandan Toplum Destekli Büro Amirliği personelinin yakın tarihte Engelliler Haftası dolayısıyla okulu ziyaret edip öğrencilere pasta getirdikleri onlarla sohbet ettikleri öğrenilirken, polislerin ikinci kez okulu ziyaret etmeleri memnuniyet yarattı. Bir önceki ziyaretten polisleri tanıyan öğrenciler hemen polislerle kaynaşıp onlara hoş geldiniz demeyi ihmal etmediler.

Okul Müdürü Arif Yıldız “Sivil, polis herkes bizim ziyaretçimiz oldu. Ziyarete ve gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize imkan yaratırsak, şu an öğrencilerimiz çeşitli ahşap el işleri ve diğer süs eşyalarını yapabiliyorlar. İmkan verilirse daha çok el işi üretimi gerçekleştirebilirler” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.