Üstün Dökmen Döktürdü

Üstün Dökmen DöktürdüDr. Gani 75 yıl, Nene Hatun, Demir Çelik, Kocatepe Anaokullarının birlikte organize ettikleri Prof.Dr. Üstün Dökmen gelen izleyicilerini mest etti. Pazar günü başlayan iki seans gösterisi insanların hayal dünyasını farklı bir bakış acısına yönlendirdi. Sekiz kişilik bir tiyatro ekibiyle gösteriye renk katan Üstün Dökmen kimi zaman seyircileri kahkahaya boğdu kimiz zaman düşündürüp şaşırttı. Her seansı yaklaşık 3 saat süren hocanın. Pazartesi ise son finalde Çok şey öğretti aslında doğru bildiklerimin yanlış olduğunu gördüm.
Sizler için konuşmalarından birkaç örnek vereyim;
Ne olursan ol yine gel bunu kim söylemiş Mevlana…
Konya Türkiye’nin en çok içki tüketen ilimizdir…
Aydan bakıldığında Çin şeddi görülür…
Mehter yürüyüşü iki ileri bir geridir…
Kedi nankördür…
Kelebeklerin ömrü bir gündür…
Mevlana’nın mesnevi kitabında ve diğer eserlerini okudum hiç birinde bu söz yoktu. Türk Dil kurumunda bir hocayla paylaştım nasıl unutursunuz böyle güzel bir sözü.. hocanın verdiği cevap çok ilginçti. O söz Mevlana’ya ait olan bir söz değildir. Kime ait olduğu da bilinmiyor… Konya Türkiye’nin en çok içki tüketen ilimiz değildir. Kim ölçmüş son elli yılda. İstanbul, Ankara; İzmir ve Akdeniz bölgesi en çok içki tüketen yerledir. Türkiye’de ilk ona bile giremez. Konya içkide… Ekim 2003’te uzaya ilk Çinli astronotu gönderen Çinliler. Dönüşte bütün gazeteciler ordadır Çin setinin uzaydan nasıl görüldüğünü sorarlar. “Üzülerek belirtmeliyim ki der uzaydan hiçbir şey görünmüyor” 2006 Çinliler okul kitaplarından çıkarlar. Çin setinin uzaydan görülmediğini… Mehteran yürüyüşü üç ileri bir sağa bir sola yürür. Sağ ve soldakileri selamlamak için iki ileri bir geri olsaydı. Mehteran takını birbirine girerdi. Kediler evcilleştirilmeyen tek hayvandır. Onun doğasında nankörlük yok. Sadece biz insanlar bir parça yemek verdik diye bize pervane olsun isteriz oda yapmayınca adı nanköre çıkıyor işte. Kelebekler ortalama yirmi bin türü var. Birçok tür üç ayla altı aya varan ömürleri vardır. Bazı türler bir yerden bir yere göç eder çok az bir kısmının ömrü birkaç gündür kelebeklerin.
Albert Einstein ne demiş: “Ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zor.”
Astroloji dünyanın en büyük yalanlarından biridir 12 burç ve dünyada 12 karakter mi var Allah aşkına. Böyle saçmalık olmaz yükselen burç hiç olmaz. Yok, efendim bu yükselen burçlara göre bu yıl terazi burçları hepsi evleneceklermiş. Ya ayıptır zaten bu terazi burçlarının yarısı evli buna benim işim dâhil… Otuz üstü bay ve bayanlara genelde sorulur niye evlenmiyorsun diye işte size birkaç cevap; Bayan; Bugüne kadar isteyen olmadı rahatladın mı? Varsa evde bekâr abın gelsin akşama istemeye… Erkek; Sen sorasın diye evlenmiyordum. Varsa ailede bekâr bir kız gelip isteyeyim…
En çok kızdıran sorulardan biride budur. Bir akraban ölür. Kaç yaşındaydı diye sorarlar… Niye mi ona göre üzülecekte. 93 yaşındaydı dersin hım çok yaşamış Türkiye koşullarına göre. Beş on yıl önce ölmeliydi … Sana ne be adam bizim işte böyle çok farklı özelliklerimiz var.
Batılılar Türkçenin müzikallere ey yakın dil olduğuna uluslar arası bir kongrede karar verdiler. 2006 da ise 3000 dil arasında Türkçe de en güzel kelime yakamoz seçildi. Ana dile sahip çıkmayanın anneannesine de saygısı yoktur. Çocuklara refakatçi olun nasihatçi olmayın.
Son finali bu güzel sözle bağladı. Hayata böyle bakarsan herkesin kızı senin kızın herkesin oğlu senin oğlun olmalı.
Yaklaşık iki bin kişinin izlediği küçük şeyler Az data çok fikirle bilgi darcıklarını yenileri ekledi. Bu organizede emeği gecen Dr.Gani Anaokulu Md. Hüseyin GÜNDÜZ, Nene Hatun Anaokulu Md. Nimet ÇELİKBAŞ, Demir Çelik Anaokulu Md. Duygu BENİALYENİAY, Kocatepe Anaokulu Md. Hasan AKDOĞAN ‘a bir ilke imza attıklarından dolayı gösterdikleri insanüstü çabalardan dolayı tüm İskenderunlular adına teşekkür ederim.