Ebeler Haftası kutlandı

Ebeler Haftası kutlandı21–28 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Ebeler Haftası’ münasebeti ile İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde ebe hemşireler tarafından kutlama töreni yapıldı.
Törene İskenderun Sağlık Grup Başkanı Yavuz Selim Yıkıcı, İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi İbrahim Güler, Başhemşire Selma Kılınç ve ebe hemşireler katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan Başhemşire Selma Kılınç, ebelik mesleğinin sabırla yapılması gereken bir meslek olduğunu belirterek, “Ülkemizde sağlık hizmetlerinin üst düzeyde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür. Bu ekipte ebe-hemşire anahtar rol oynamaktadır. Böylesine kutsal, özverili, tüm zorluklarına rağmen manevi haz veren mesleği ifa etmekten onur duymaktayız” dedi.
Başhemşire Selma Kılınç’ın ardından konuşma yapan Başhekim İbrahim Güler ise, “Sağlık sektörü diğer meslek gruplarına göre daha özveri ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Bunu en iyi şekilde ifa eden ebe hemşirelerimizin haftasını kutluyorum” diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan İskenderun Sağlık Grup Başkanı Yavuz Selim Yıkıcı ise, “İnsanı doğumundan ölümüne kadar ki zamanda kontrol eden tek meslek grubu olan sağlık sektöründe çalışan tüm ebe ve hemşirelerimizin haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tüm ebe ve hemşirelere pasta ve kola ikramında bulunuldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.