AK Parti emin adımlarla..

AK Parti emin adımlarla..AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve ilçe yönetimi oldukça yoğun çalışıyor. Hemen hergün 5’i aşkın ziyaret programıyla İskenderun’un dört bir yanını karış karış dolaşıyorlar.. Vatandaşla iç içe olmaları bir yana, AK Parti’nin kadro ve proje gerçeğini bir kez daha somut yaşadık..
İtiraf etmeliyim ki, AK Parti’yi diğer partilere nazaran daha derli, toplu gördüm..
Birlik ve beraberlik üst seviyelerde..
Kimse birbirine kırgın ya da küskün değil..
Nereden böyle bir kanıya vardım, anlatayım..
Efendim, Pazar günü Belediye Meclis Üyesi Uğur Fırat’ın milletvekili adaylarına yönelik bir kahvaltı programı vardı. AK Parti Hatay milletvekilleri Sadullah Ergin ile Orhan Karasayar, milletvekilleri adayları Filiz Özçörekçi, Abdülkerim Güven, belediye başkanları, ilçe teşkilat yönetimi hep birlikte örnek bir ‘dayanışma’ sergilediler.. Milletvekili Sadullah Ergin, bir projeden diğerine geçerken, özgüvenini, projelere hakimiyetini defalarca ortaya koydu.
Orhan Karasayar aynı keza.. Şu mesajı çok önemli:
“- Emekliden öğrenciye, taksi esnafından işçiye kadar her vatandaşımıza söyleyecek lafı, onların hayatını daha iyi yapan gerçekleşebilir projeleri olan bir AK Parti var. Yeni bir yaklaşım, yeni bir sistemi getiren tek parti AK Parti’dir.”
O toplantıda Hatay’da önemli bir imaja sahip Milletvekili Ergin’in doğru taktikleri vardı. Mesela, “Takım ruhunu güçlü kılın” mesajı, motive ediciydi..
Süre kısa, ancak Yelken Kulübü’ndeki toplanan partilelere göz attığımda, ‘genç’ ve ‘kadın’ gerçeğinin somutlaştığı ortadaydı.
Herkes heyecanlı..
Sahaya çıkmış AK Parti’li adayların ilginç izlenimleri olduğunu da söylemeleyim.
Örneğin, yoksul semtlerin her yanına girebiliyorlar..
İşte Tepeler.. Son iki seçimdir, AK Parti’ye yönelik teveccüh var..
Anketler bu tezimizi doğruluyor..
Hedef ortada..
55 bin olan İskenderun merkez oylarını 65 bine çıkarmak..
AK Parti’lilerin yüzlerinde güller açıyor..
“- Bizi dinliyorlar, istikrarı görmüşler, projelerimizi duymuşlar” diyen çok fazla..
Demem o ki..
Daha fazla organize olan, etkinliklerini saati saatine doğru zamanda yapabilen bir AK Parti var.. Bu, ‘önce insan’ yaklaşımının siyasete yeni bir soluk getireceği kesin..
Toplantıda, edindiğim izlenim bu yönde oldu..
AK Parti ‘ustalık’ dönemine emin adımlarla ilerliyor..

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!
AK Parti eylemleriyle ‘birlik’ ve beraberliğe’ odaklanıyor..
İskenderun’da her hizmetin ‘huzurlu’ bir ortamla kaynaşması, ortaya konanan ‘dayanışmanın’ bir ürünü.. Dün, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın ziyaret programında İskenderun Belediyesi de vardı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’le birlikte İskenderun’a kazandırılacak her yatırıma ‘destek’ kararını yeniledi.. Çöp fabrikası için, “- küçük beyinliler dar düşünür.. Hizmet gelsin istemez.. Bizler büyük düşünüp, ihtiyaç duyulan projelere odaklanmalıyız” diyen Karasayar’ın tavrı net:
“- Hizmette, sen, ben, öteki, bizimki ayırımı olmaz.. İskenderun için birlikte çalışıp, birlikte üreteceğiz.”
Aslında AK Parti’nin İskenderun Belediyesi’ne birçok hizmet noktasında destek verdiği biliniyor. Örneği, Aslantaş Projesi’nin 3 Mayıs’ta ihalesi var. Arıtma tesisinin İskenderun’da konuşlanması Devlet politikasının bir ürünü.. Çöp fabrikası için gerekli desteği sağlayacak olan isim de Orhan Karasayar..
O bakımdan Başkan Dr. Yusuf Civelek ile ‘İskenderun’ adına paslaşmaları örnek teşkil ediyor.. Yusuf Civelek’in, “- Hizmeti kimin getirdiği önemli değil. Bizler, bu güzel kent adına önemli projeleri de birlikte üstlenebiliriz, birlikte başarabiliriz.. Zira, başarıyoruz da.. Şimdi el ele verme zamanıdır” sözlerini oldukça önemsiyorum..
Özetle.. İskenderun’daki hizmet konularını 12 Haziran’dan sonra da ‘yeni proje’ içeriğinde konuşmanın ağırlığını hepimizin artık hissetmesi gerekiyor.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.