Belen’de Kutlu Doğum heyecanı

Belen’de Kutlu Doğum heyecanıKutlu Doğum Haftası münasebetiyle Belen İlçe Müftülüğü’nce Belen Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferans yoğun ilgi gördü. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.Muhammed’in kutlu doğumu münasebetiyle düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi Prof.Dr. Ali Akpınar katıldı. Konferansa AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Belen İlçe Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerimin okunması ile başlayan Kutlu Doğum etkinliğinde Belen İlçe Müftüsü Hüseyin Hazırlar davetlilere gül takdiminde bulundu. Kutlu Doğum’un önemine vurgu yapan Belen İlçe Müftüsü Hüseyin Hazırlar, yaptığı konuşmasında, “Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed’i hayatımıza örnek olarak almalı, O’nun yaşantısı ile hayatımıza yön vermeliyiz” dedi. Ardından söz alan İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ise, “En zor durumda dahi her zaman Müslümanların iyiliği için mücadele veren Hz.Muhammed’i anlamak için çaba sarf etmeliyiz” ifadesini kullandı. Konferans öncesi Belen İlçe Müftülüğü’nce hafta etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar verdi.
Programın finalinde ise konferansa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi Prof.Dr. Ali Akpınar, ‘Hz.Muhammed ve Merhamet Eğitimi’ konulu konferans verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.