İskenderun Belediyesi üniversitenin içine merkez camiyi onayladı

Büyük tartışmalara neden olan MKÜ İskenderun kampüs alanı civarında kurulması planlanan merkez ibadet yeri projesi oy çokluğuyla kabul edildi

Merkez ibadet yeri tamam

İskenderun Belediyesi üniversitenin içine merkez camiyi onayladıİskenderun Belediye Meclisi, gündemde bulunan sekiz maddeyi görüşmek üzere toplandı. Gergin geçen meclis oturumunda MKÜ İskenderun kampüs alanı içindeki parselin bir kısmının merkez ibadet yerine dönüştürülmesi ile ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Önce gündemde bulunan meclis divanı katipliğine, meclis başkan vekilliğine, belediye encümenine, bütçe komisyonuna ve imar komisyonuna üye seçimi gerçekleştirildi.
Meclis divan katipliği için yapılan gizli oylamada asil üyeliklere Güray Yayla ve Uğur Fırat, yedek üyeliklere de M.Alper Menteşoğlu ile Ahmet Birsel Aktaş seçildi. Meclis 1.başkan vekilliğine Özer Çağşar, 2. başkan vekilliğine de Sabahattin Uygun seçildi. Belediye encümeninde görev yapmak üzere 3 üye gizli oylama yapmak suretiyle seçilerek, Ahmet Birsel Aktaş, Erdinç Çelebi ve Mesut Yüksekbaş isimlerinde karar kılındı.
Bütçe komisyonuna Ahmet Dönmez, Özer Çağşar ve M.Alper Menteşoğlu; imar komisyonu için yapılan oylamada Canan Kahraman, İlyas Güden ve Zeki Aytaş üyeliklere seçildi.

İskenderun Belediyesi üniversitenin içine merkez camiyi onayladı

Ardından gündem dışı söz alan DP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin, 2010 yılında İskenderun Belediyesi’nin dişe dokunur bir faaliyetinin olmadığını, dolayısıyla faaliyet raporunda gözle görülür bir hizmetin bulunmadığına işaret ederek, “İnşallah bu faaliyet raporu bir daha önümüze gelmez, çünkü faaliyet yok. Belediye geçen yıl yüzde 2 kapasiteyle çalışmış. 2010 yılında koskoca İskenderun’da otuz beş metre merdiven döşendiği görülüyor. Yatırım hiç yok. Hesap İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri iyi çalışıyor. Bu müdürlüklere teşekkür ediyorum. Evde oturan insan bile bundan daha çok işler yapar” diyerek, belediyenin 2010 yılı faaliyet raporuna olan tepkisini dile getirdi.

BAŞKAN CİVELEK’E ON DEFA TEŞEKKÜR
Belediye Meclis üyelerinden Ercüment Kimyon da, oylamaya sunulan faaliyet raporunda şeffaflık olmadığını ileri sürdü. Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, açıklamalarının devamında Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in seçilmesiyle birlikte İskenderun’da 15 yıllık baskı döneminin sona erdiğini ve huzurun geldiğini kaydederek, Başkan Civelek’e ayrıca teşekkür etti. Kimyon, “Belediyenin resmi internet sitesine girdiğimizde, ilgili müdürlüklerin en az 6 aydır bilgi paylaşımında bulunmadıklarını görüyoruz. Madem kamuoyuna bilgi vermeyeceksiniz, neden internet sitesinde sizinle ilgili bölüm var? Parkomatlar sağlıklı çalışmıyor. Güvenlik elemanları sekiz saat değil, on iki saat çalışıyor. Çöp bidonlarının üzerindeki Envitec yazıları kaldırılsın dedik, bu teklifimize de riayet edilmedi. Yani aksaklık çok. Ama biz yine de Belediye Başkanımız Yusuf Civelek’e kentimize getirdiği huzur için on defa teşekkür ediyoruz. 15 yıl boyunca bu şehirde neler yaşadık.. 15 yıl boyunca esnafa baskı, sokaktaki vatandaşa hakaret vardı. 15 yılın ardından gelen Başkan Civelek, kent genelindeki baskıcı havayı dağıtmıştır. Biz şunu diyoruz, imkanlarımız kısıtlı biliyoruz, ama yine de mevcut imkanlarla daha iyi hizmetler yapılabilir” diye konuştu.

“BASKIYI BİTİRDİK”
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de söz alarak eleştirilere yanıt verdi. Göreve devraldıktan sonra kent genelindeki baskıyı bitirdiklerini ve hizmet üretmeye başladıklarını belirten Civelek, “İskenderun seli bizim dönemimizde yaşamadı. O günleri unutmadık. Şimdi Aşkarbeyli civarında ikinci bir sel felaketi yaşamayalım diye erken uyarı sistemi kuruluyor. Piyasalara olan sıcak borçları yeni bitirdik. Hem hizmet ürettik hem de borç ödedik”diye konuştu.

26 KABUL 5 RED
Oylanan faaliyet raporu 26 kabul, 5 red oyuna karşın kabul edildi. Gündemde bulunan son madde olan merkez ibadet yeriyle ilgili gündem dışı söz alan Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, merkez ibadet yerinin imara aykırılık teşkil ettiğini söyledi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten de, merkez ibadet yerinin mutlaka meclisten geçmesi gerektiğini, bu projenin İskenderun adına kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu belirterek, “İbadet yerini yılan hikayesine dönüştürdüler. Toplumun tamamını ilgilendiren bir konuda muhalefet yapmak sağlıklı bir yaklaşım değildir”dedi.
Bir başka AK Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan İsmetoğlu da, meclis üyesi Ercüment Kimyon’u uyararak, “Merkez ibadet yeri projesine karşı çıkmak toplum nazarında tepkiye yol açacaktır“ifadesinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından MKÜ İskenderun kampüs alanı içindeki parselin bir kısmının merkez ibadet yerine dönüştürülmesine ilişkin önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Önceki İçerikİskenderun için Nisan ayı Genel Seçim Anketine katılın
Sonraki İçerikAref’in hocası Prime Mall’a geliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.