Gelişim Sitesinden mezarlık çıktı !

İskenderun’da kaya mezarları bulundu

Kaymakam Su:

“Kültür mirasımıza eklenen güzel yerlerden birisi olacaktır”

Gelişim Sitesinden mezarlık çıktı !İskenderun’da Gelişim Sitesi’nin yapımı sırasında tesadüfen bulunan kaya mezarları İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve basın mensuplarına tanıtıldı.
İskenderun Numune Mahallesi eski adıyla ambar dolduran bölgesinde Tekten İnşaat tarafından kurulan 500 konutlu Gelişim sitesinin inşaat ve çevre düzenlemesi sırasında tesadüfen bulunan kaya mezarlarının bulunduğu bölge İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve basın mensupları tarafından gezildi.
Hafta sonu sabah saatlerinde Gelişim Sitesi içerisinde basın mensuplarının davet edildiği tanıtım toplantısına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’da katıldı. Tarihte çok önemli bir yere sahip olan İskenderun’da ortaya çıkan kaya mezarlıklar İskenderun Belediyesi tarafından korunmaya alınmak üzere harekete geçildi. Gelişim Sitesi’ni kuran ve ardından kaya mezarlıkların önemini anlatmaya başlayan Tekten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tekten, kaya mezarları tek tek tanıttı. Tekten, “ Bu konuda belediyemizin de bilgisi var ve çalışmalar yapılıyor. Bildiğiniz gibi burası ot ve kum yığınları altında idi. Tesadüfen keşfettik burayı. Buraları temizledik. Arkeolog arkadaşları getirdik. Bu taş mezarların geçmişteki Mirandos ve Atlantis kayıp şehirlerine ait olduğunu tespit ettirdik. Biz bu konunun geçmişten geleceğe aktarılmasını istiyoruz. Zaten belediye başkanımız ve gerekli kurumlar burası için çalışmayı başlattılar. Burasının sit alanı olması için girişimler başlatıldı” dedi.
Toplantıya katılan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’da keşfedilen bu kaya mezarlıklarının bir an önce tarihi mirasımıza kazandırılması gerektiğini vurguladı. Su, “Ülkemizin her yerinde kalıntılar ve kültürler var. Tabiî ki bizim bölgemizde de böyle bir kaya mezarlarının bulunmasını da önemli bir kazanım olarak nitelendiriyorum. Ümit ediyorum ki; kültür müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapacaklardır. İnanıyorum ki; burası da kültür mirasımıza eklenen güzel yerlerden birisi olacaktır” dedi.

Önceki İçerikİskenderun’da 109 otomobilin lastiklerini kestiler
Sonraki İçerikTarihimizi yokediyoruz, Müzeyi de kurmuyoruz!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.