Söz seçmende

Yaklaşan genel seçimler için İskenderunlular kendi görüş ve düşüncelerini yansıtmaya devam ediyor. Üst geçit meydanında dün görüşüp mikrofonu uzattığımız vatandaşlarımız “Mecliste İskenderunlu olarak kimi görmek istiyorsunuz?” sorusuna AK Parti’den İbrahim Yaran’ı, CHP’den Mevlüt Dudu ve Bülent Akbay’ı, tercih ettiler. Vatandaşlarımızdan bazıları, mevcut milletvekillerinden dert yanarlarken, bazısı ise, bazıları da gerçekten İskenderun aşığı olan kişileri mecliste görmek istediklerini dile getirdiler.
Söz seçmende adlı çalışmamızda dün, üst geçit meydanındaki vatandaşlarımızın ve bazı esnaflarımızın görüşlerine kulak verdik. İlk mikrofonu uzattığımız Mehmet Ciğerli, İskenderun’a kim iyi hizmet edecekse onun meclise gönderilmesini belirtirken, seçilen milletvekillerinden şimdiye kadar bir şey göremediklerini savundu. Ciğerli, “Mecliste sizi temsilen kimi görmek istiyorsunuz?” Sorusuna AK Parti’den Kazım Gökmen’i önerirken, CHP’den de Mevlüt Dudu’nun ismini tercih etti. Muhittin Akıncı, “Allah hepimizin yardımcısı olsun” sözleriyle yetinirken, Metin Çağlar ise, “Ben AK Parti’den milletvekili olarak İbrahim Yaran’ı görmek istiyorum. Bilgili, donanımlı, İskenderun’a bir şeyler kazandırabilecek kapasitede bir insan. CHP’den ise doktor Tayfur Saygılı ve Gazanfer Dik’e olumlu bakıyorum” dedi.
Murat Çalışkan’da İbrahim Yaran isminde tercih kılarken “Aklı başında bilgi birikimi yüksek biri. Seçtiğimiz insan bir şeyler yaparsa İskenderun kazanır” dedi.
Gürbüz Kurtar, AK Parti’den Uğur Feriz’i önerirken, Barış Yaldız MHP’yi, Bedir Kanat ise, şimdiye kadar 5 seneyi tamamlayabilecek ikinci bir defa gönderebileceğimiz kimse yok. Aday adayları arasından İbrahim Yaran’a olumlu bakıyorum. Deneyimli bir insan. CHP’den ise Mevlüt Dudu’nun uzun zamandır çalışmaları var. Oda deneyimli bir arkadaşımız” ifadelerine yer verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.