Yerel Afet Müdahale Kapasitesinin Geliştirme Projesi

Yerel Afet Müdahale Kapasitesinin Geliştirme ProjesiTürk Kızılay’ının ‘Yerel Afet Müdahale Kapasitesinin Geliştirme Projesi’ kapsamında Hatay Şube Başkanlıkları bünyesinde görev alan şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları Antakya Belediyesi Meclis salonunda bir araya geldi. Türk Kızılay’ının Afet konusunda görev tanımlamaları Ankara Afet Müdahale Merkezi eğitimcileri tarafından sunularak, Kızılaycıların afet konusunda barınma-ihtiyaç dağıtımı ve diğer konularda sorumlulukları değerlendirildi.
Toplantıda, 2006 yılında İskenderun sel afetinde ve 2009 yılı Antakya sel afetinde görev alan ve şube bünyesinde yerel afet merkezinin oluşturulması çalışmalarını sonuçlandıran şube başkanımız Ümit Günay katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Şube başkanı Günay, ‘Hatay ilinin gerek coğrafi yapısı, gerekse insan yoğunluğu bakımından afetlere açık bir bölge olduğunu, Kızılay’ın tüm şubelerinin el birliği içerisinde genel merkezlerinden aldıkları güç ile en iyi hizmeti sunmak üzere gayret içerisinde olduğunu’ ifade etti. Ayrıca afetin doğal yapısı gereği sadece tek bir kurumun yeterli olamayacağını, tüm kurumların ortak bir çalışma ile afete hazırlık yapması gerektiğini kaydetti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.