THK hızını arttırıyor

THK İskenderun Şube Başkanı Semir Bulut, THK’nın kuruluşunun 86. yıldönümünde dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, THK’nın işlevi ve amacı hakkında bilgiler verdi.
THK’nın 16 Şubat 1925 yılından Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu dile getiren Semir Bulut; “THK’nın amacı ülkemizde havacılığın gelişmesini sağlamaktır. Dünyada hızla gelişen havacılığa karşı Türk Hava Kurumu da aynı gelişmeleri sağlayıp hızını arttırarak bir ivme yakalamıştır. Bu maksatla THK Sabiha Gökçen havacılık ve Uzay Üniversitesini kurmuştur. Bu üniversitenin özelliği iş garantili olmasıdır. Üniversite içinde havacılık ve uzay bilimleri, mühendislik fakülteleri hava ulaştırma ve işletme fakülteleri, 4 yıllık lisans düzeyinde pilot yetiştirilecektir. Bunun yanı sıra değişik fakültelerden mezun havacılığa hevesli öğrenciler için 18 aylık yüksek lisans programları da olacaktır. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İsrail’de çıkan orman yangınında havadan yangını söndürme konusunda ülkemiz İsrail’e yardım etmiştir. Bu olayla birlikte İsrail’in minnettarlık dolu takdir ve teşekkürleriyle iki ülke arasındaki durumlarda düzelme yaşanmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından Genç Kanatlar Kulübü Üyeleri ile birlikte Anıt Alanına çelenk bırakıldı.

Önceki İçerikTek isteğimiz personelin çalışmasıydı
Sonraki İçerikNİKE Futbol Ligi’nin 3. sü gerçekleştiriliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.