Korkarım memleketi terk edecekler

Evet..
Yazarken bile içim ağlıyor. Ama gülenin çok olduğunu bildiğim halde. Olsun..
Ben yazmaya devam edeceğim..
Bırakın el gülsün..
İskenderun adını her yerde duyurmak benim borcum olduğunu düşünüyorum. Bu memlekette yaşayan her bireyin yapması gerekenleri yaptığımı düşünüyorum. İskenderun ismini taşıyan İskenderunspor uzun uğraşlar sonrasında 3.lige çıktı. Yani profesyonel oldu. Bu esnafa özellikle otellere müşteri kazandırdı. Peki buradaki otellerimizin takımlara verecek antrenman sahası var mı, yok..
Niye olsun ki..
Kocaman alanı top oynayacak saha yapar mı? Orada bir kır düğünü yapılsa dünyanın parasını kazanacak otellerimiz, aptal mı?
Elin adamı para kazanmak varken boş işlerle uğraşsın, hele de İskenderun’da..
Bu takımı kaçırmak üzereyiz, benden söylemesi..
İskenderunspor saha bulamıyor. Antrenman yapacakları sahanın sorunu her gün bir kâbus gibi hocaların başında. Gece yatmadan saha acaba neresi olacak diye düşünüp duruyorlar. Sabah kalkan Can hoca “bugün bize kim saha verecek, çocukları nereye götüreceğiz” diye düşünüyor.
Ender hoca ise çocuklardan gelen sorulara “hocam nerede antrenman?” diyenlere “ben de bilmiyorum koçlarım, bekleyin görüşmeler devam ediyor” diye cevap veriyordur elbet.
Dün Sakarya’da yapıldı bir antrenman..
Yarın Allah’a emanet. Hani küçükken sokaklarda top oynadığımızda neresi boş iki taş koyup sahaya çevirdiğimiz yerler olurdu ya; şu anda İskenderunspor bunu yapıyor desem yalan olmaz. Gerçekten aynen böyle yapıyor. İskenderun’da göçebe hayatı yaşayan takım İskenderun sınırlarını aşıyor.
Karaağaç, Nardüzü, Karayılan, Payas, Dörtyol, Erzin derken adamlar almış başını gidiyor. İskenderunspor’u memlekette ararken bir de baktım ki Osmaniye ile ile Kadirli arasında bulunan Cevdet Köy’de boş bir saha bulmuşlar.
Tabi saha bizim için bulunmaz bir Hint kumaşı..
Takımı hemen topluyor hoca, arabaya bindiyor.
Ya Allah Osmaniye..
Dün antrenmanlarını ne yazık ki burada yaptılar. İskenderun içerisinde yabancı kalan bu takıma ne zaman sahip çıkılacak, ne zaman destek verilecek ve bu kent ne zaman bir araya gelecek bunu tek bilen yüce Yaradan’dır. Bizler ise sadece temenni ederek olması gerekenleri yazıyoruz.
Takımı yarın bir gün bir başka yerlerde görürseniz hiç şaşırmayın. Çünkü bu takım alıp başını gidiyor haklı olarak. Olur ya tekrar sokak sporunu canlandıracak mahalle takımlarıyla maç yaparsa kimse utanmasın. Çünkü bu takımı bu duruma düşürenlere hesap sormak lazım değil mi? Allah aşkına nerede var ya!
Hatayspor’a bakın, kendi tesisi var.
Sahası da içinde..
Adamlar istediği zaman antrenman yapıyor. Bizim elimizde aynı saha varken giden kaymakamımızın da büyük emekleriyle İskenderunspor tesisleri Su Ürünleri Fakültesi’ne devredilerek kentin bir takımı için hayati öneme sahip olan tesis ne yazıkkı oldu bitti ile devredildi.
Zamanın da sorumluları o dönemde İskenderunspor’u küme düşürüp memlekette hava atan kişiler. Takım küme düşmeseydi kimse cesaret edipte bu takımın tesisini bir başka kuruma verelim, siz çıkın demezlerdi.
Can ve Ender hocaya teklif ediyorum:
Bizim mahallede küçük bir saha var..
Gelmek isterseniz komşulara rica ederim..
Olur ya onlar da beni kırmazlarsa orada çalışırsınız. Ama haftada bir gün haaaaaaa..
Çünkü size herkes bir gün izin veriyor, biz iki gün vermeyiz.
Ne garip değil mi?
Ağlanacak halimize nasıl gülüyoruz…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.