Vatandaşlara lokum ve tatlı ikramı

Mevlit Kandili dolayısıyla Kızılay Derneği İskenderun şubesi üyeleri ve Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der), Kaptan Mehmet Paşa Camii önünde vatandaşlara lokum ve tatlı ikram etti. Allah’ın, bütün alemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Muhammed’in (S.A.V) hicri takvimle Mevlid Kandili olan bu kutsal gecede, İskenderun’daki camiler doldu taştı. İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından örnekleri Müslümanlara anlattı ve gecenin Müslümanlar için bir fırsat gecesi olduğuna vurgu yaptı.
Akşam namazı ile yatsı namazı arasında camiye gelen cemaate lokum ikramında bulunduklarını söyleyen İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Ümit Günay, “Mübarek gün ve gecelerde İskenderun halkımıza lokum ikramında bulunuyoruz. Her zaman hayırlı işlerde halkımızın yanındayız ve onlara böylesi tatlı ikramlar da oluyor.” diye konuştu. İskenderun’da faaliyet gösteren (Mar-Der) üyeleri de cami önünde pişirdikleri müşebbek tatlıları sıcağı sıcağına cemaate ikram etti. Mar-Der Başkanı Salih Bayar, “Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Muhammed’in (S.A.V) doğumu nedeniyle düzenlenen bu kutsal gecede bizim de Müslümanlara bir ikramımız olsun istedik” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.