Termik santrale karşı pankartlı eylem:

Termik santrale karşı pankartlı eylem:Sarıseki beldesinde kurulacak olan termik santrale karşı belde halkı pankartlı eylem yaptı. Sarıseki İlköğretim Okulu önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde pankartlarla birlikte slogan atarak, ‘Kanser olmak istemiyoruz, nefes almak istiyoruz, torunlarımızı görmek istiyoruz’ şeklinde sloganlar atarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Sarıseki halkının eylemine İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Demirkan, Sugözü Köyü Çevre Koruma Derneği Başkanı Kemal Özbenli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof.Dr. Aytekin Polat, yine Mustafa Kemal Üniversitesinden Doç.Dr Berkant Ödemiş, Avukat Bülent Akbay, muhtarlar ve çevre sakinleri katıldı, destek verdi. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Demirkan, “Termik santral ölüm saçacak, bölgenin huzuru kaçacak. Çevre koruma derneği olarak termik santralin kurulmaması için tepkilerimizi hukuki yönden sürdüreceğiz” dedi.
Eyleme katılan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Aytekin Polat ise, “Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin aynısını bu bölgede kurulmaya çalışan termik santralde de olabilir. Aynı tehlikeler sizleri de bekliyor” dedi.
Avukat Bülent Akbay ise, “Sizler çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsunuz. Bizler hepimiz çocuklarımızı büyütüp memlekete hizmet etsinler diye düşünüyoruz. Kanserli olmuşun işe girmişin neye yarar. İnşallah bu davayı kazanmak için sizler için parasız pulsuz yapmaya hazırız” dedi.

Önceki İçerikİskenderunspor evinde 2-0 kazandı..
Sonraki İçerikİskenderunlu olup olmadığınızı test edin
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.