Tek isteği bu illetten kurtulmak

Tek isteği bu illetten kurtulmakAdı Murat Ç.. Daha hayatının baharında olmasına rağmen bir yığın sorunlar içerisinde yaşamaya çalışıyor. Tabi buna yaşamak denirse. Çünkü o daha gencecik yaşında arkadaş kurbanı oldu. İskenderun Modern Evler Mahallesi 298 Sokak üzerinde ailesiyle oldukça mutlu bir yaşam sürerken karşısına çıkan kötü arkadaş çevresi hayatını kararttı. Üç yıldır hayatının bitme aşamasına geldiğini ve evde hiçbir huzur bulamadığını söyleyen anne Aliye Ç. ise çocuğunu uyuşturucu bataklığına düşüren kişilerin gün yüzü görmemesini istedi. Murat Ç., yaklaşık üç yıl önce boşlukta bulunduğu bir zamanda kötü arkadaş çevresi tarafından uyuşturucuyu alıştırıldığı anlattı. Murat Ç, ”O dönemde bazı arkadaşlarla takılıyordum. Bir baktım ki çevremdeki insanlar esrar ve eroin kullanıyor. Bu durum ben de özenti oldu. Ve önce esrar, ardından eroin kullanmaya başladım. Bu illete düşünce ne annemi ne babamı ne de kardeş ve büyüklerimi tanır duruma geldim. Bu illetten mutlaka kurtulmak istiyorum. Ben düştüm, diğer gençler düşmesin. Devlet büyüklerime, valimize, Başbakanımıza ve beni duyan kim varsa Allah rızası için beni tedavi ettirsin. Artık insan gibi yaşamak istiyorum ve çok sıkıntı çekiyorum. Anneme saldırıyorum, bana para bulmasını istiyorum, evdeki tüm eşyaları satmak zorunda kalıyorum. Bunların yapılmasının çok kötü olduğunu da biliyorum, ama bu illet bana bunu yaptırıyor. Sadece ben Adana’da tedavi olmak istiyorum. Ancak Adana’da hastanede yer olmadığından beni almıyorlar. Sadece gün veriyorlar, ben de bir an önce tedavi olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.
7 çocuk büyüttüğünü açıklayan anne Aliye Ç. ise, “Bir tek bu çocuğum kötü arkadaş kurbanı oldu. Evimde satmadığı bir şey kalmadı, krize giriyor, gelip beni dövmeye kalkıyor, evdeki camları kırıyor, evimde yatmaya korkuyorum. Komşulara kaçıyorum. Başbakanımıza ve devletimize sesleniyorum: Allah için bize sahip çıksınlar. İş, aş istemiyorum. Sadece çocuğumu kurtarsınlar. Onlar isterse bu çocuğum tedavi olur. Adana’da yer bulamıyoruz Çocuğum ölmeden kurtarılmasını istiyorum. Artık yaşamak istiyorum” diyerek, sözlerini ağlayarak tamamlamaya çalıştı. Şimdi gencecik yaşında hayatın çirkin yüzüyle karşı karşıya kalan ve bataklıktan çıkmak isteyen bir gencin feryadına duyarlı yetkililerin kulak vermesi bekleniyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.