İşte taraftar böyle olmalı

İşte taraftar böyle olmalıPazar günü Beş Temmuz Stadı’nda İskenderun için oldukça önemli bir karşılaşma vardı. Hava da futbol oynamaya o kadar müsaitti ki, herkesin futbol oynayası geldi. Türkiye’nin her yeri buz kesiyor. Her yerde kar var, biz ise hafta sonunu güneşle karşıladık. Göztepespor ve taraftarı için maç o kadar önemli ki, şampiyonluktan çok İskenderun Demirçelikspor’u yarış dışına itmek istiyorlardı. Çünkü onların en çok korktuğu takım İskenderun temsilcisi..
Tabii bu maç İskenderun için olmazsa olmaz bir maç. Teknik Direktör Besim Durmuş, futbolcular, taraftarlar da bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Bu nedenle taraftar kendine yakışanı yapıyor.
Taraftar bir dakika bile hiç durmadan desteklerini, baskısını saha içerisinde hissettiriyor. Protokol maça konsantre olmuş. Saha içerisindeki futbolcular da maçı kazanma arzusundalar. Bu maç ise İskenderun için mutlaka kazanılması gereken bir 90 dakika. Maçın başlamasıyla birlikte İDÇ Spor baskısını gösteriyor. Pozisyona girdi, ancak bunlardan faydalanamadı. Göztepe ise orta sahayı kullanarak kanatlardan direkt kaleye gelme çabalarındaydı. Birçok kez ise bu pozisyonda kalemize gelerek gol yolunu denedi.
İlk yarı başladığı gibi biterken Göztepe stres yaşamaya başladı. Çünkü buradan mutlaka puan almaya gelmişler akılları sıra,..
Eee, biz de mazlumuz ya, her isteyene vereceğiz puanları. Sanki bizim puanlara ihtiyacımız yokmuş gibi..
İşte her şeyi kendi açından düşünürsen böyle Beş Temmuz’da bırakırlar insanı. O kadar hırslı gelmişler ki, taraftar tribünde durmuyor. Zaten maç başlamadan olaylar yaşanmaya başladı. Yaklaşık 150 kişilik bir grup tribüne girmek istiyor, ancak biletleri yok. Çünkü bedava içeriye girmenin derdindenler. Burası yol geçen hanı ya..
Adamlar içeriye bedava girmek istiyorlar. Hani sizin takım sevginiz bu mu? Siz İzmir’de böylemi yapıyorsunuz? Neyse, maç başladı içeriye girdiler.
İskenderun temsilcimiz 1-0 öne geçti. Ne olduysa taraftar yerinde duramıyor. Önce özel güvenlik görevlilerine, ardından polislere koltuk fırlatmaya başladılar. Bu kavgada tam üç polis memuru yaralandı. Çünkü Göztepe taraftarı tribünde bulunan koltukları kırarak güvenlik görevlilerinin ve polislerin üzerine atmaya başladılar. Atılan koltukların çoğu polislere isabet etti ve kanlar içerisinde diğer arkadaşları tarafından hemen saha içerisindeki ambulansa götürüldüler. Ya kardeşim, siz savaşa mı geldiniz maça mı?
Mademki siz yenilgiyi kaldıramıyorsanız, bu sevgiden vazgeçin. Sevgi karşılıksız olana denir. Geçtiğimiz sezon da aynı sorunları yaşatmadınız mı? O zaman da şampiyon olacağız dediniz, İskenderun temsilcisi sizden puan alınca sahadaki futbolculara saldırdınız, hocaya saldırdınız. İzmir’e yakışmayan hareketleri sergilediniz. İskenderun’a geldiniz yine aynı…
Göztepe taraftarı önce maçı nasıl izlemesi gerektiğini öğrenmeli, sonra bu maçlarda üç sonucunda olduğunu bilmek zorundalar. Maçlarda galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet vardır. Bunu unutmamalısınız. Yoksa daha sizin yüzünüzden Göztepe çok çeker. Taraftar böyle olmalı..
Birkaç kelime de İskenderun taraftarına söylemek istiyorum. İlk kez böyle bir taraftar gördüm ve bu maçı da taraftar aldı desem yanlış yorum yapmış olmam.
Elbette futbolcular gol attı, ama tribünü kimse göz ardı etmemeli. Hep “Ceza alınır, susun, bağırıp çağırmayın” diye diye taraftar takımını destekleyemez duruma gelmişti. Pazar günü zincir kırıldı. İskenderun özüne döndü ve gerçekten öyle bir destek verdiler ki sahadaki futbolcular rakibi de öyle bir etkilediler ki, maç nasıl da döndü herkes gördü.

Önceki İçerik5 Yıldızlı ‘Evet’!
Sonraki İçerikSelde hayatını kaybeden Karadaş son yolculuğuna uğurlandı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.