Kaldırım rampaları en büyük ‘ENGEL’

Engelliler için yaşam nasıl hiç düşündünüz mü? Binlerce insan her gün kaldırımları arşınlarken, eminiz ki engelli rampasına hiçbirimiz yeterince dikkat etmemişizdir. Ancak engelli olan kişilerin bu ızdırabı her gün çekmek zorunda kaldığını zaman zaman bizzat engellilerden işitiyoruz.
Ulucami Caddesi üzerinde sabah saatlerinde işine gelmek isteyen engelli vatandaş Ali Kayış, iş yerine kaldırımdan gitmesi gerekiyor. Ancak o hayatı hiçe saydırılarak ters istikametten işine gitmek zorunda bırakılıyor. Geçimin zor olduğu bir zamanda para kazanmasından çok işe gidip gelmeyi düşünen engelli vatandaş Ali Kayış, haber ekibimize yaşadığı sıkıntıları anlatarak kaldırım rampalarının engellilere göre olmadığını belirtti. Her gün aynı sıkıntıya çektiğini belirten tekerlekli sandalye üzerindeki Ali Kayış, ”Ben ve diğer engelli arkadaşlarımız bu rampalardan çıkamıyor. Çok yüksek ve dengesiz yapılmış. Engelliler için yapılmış kaldırım rampalarını kesinlikle kullanamıyoruz” açıklamasını yaptı.
El gücüyle rampadan çıkmak durumunda kalan ancak yüksek olduğu için bunu başaramayan engelliler, Avrupa standartlarında ve kendilerinin hiç kimsenin yardımı olmadan rahatça çıkabilecekleri kaldırım rampalarının yapılmasını istiyor. Yetkililerin bu sese kulak vermelerini bekliyoruz.
Kaldırım rampaları en büyük ‘ENGEL’

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.