Gazeteciler birbirlerini vurdular

İskenderun’da Hür yaşam çiftliğinde Paintball heyecanı başladı. Gazeteci Adnan Tink’in İskenderun’a kazandırdığı aksiyon dolu oyunun ilk oyuncuları da gazeteciler oldu.
İskenderun’da ikinci Paintball alanı hizmete girdi. Adnan Tink’in Hür Yaşam Çiftliği’nde hizmete sunduğu savaş oyunu sporuyla, kişiler, birbirlerini boyalı mermilerle vurup, eğleniyor. İki sat oyun süresi olan ve her takımda 4 ila 7 kişi arasında oynanan oyunun, kişi başına 10 lira olarak hizmete sunulduğu, 50 mermi sonrası alınacak her 50 merminin de 5 lira olduğu belirtildi. Özel giysi, maske ve silahla oynanan paintball sporunun, son günlerde ülkenin birçok kentinde yaygınlaştığı belirtiliyor. Gazetecilere oyunu tanıtan eğitmen Serkan Pehlivan, mermilerin gidiş mesafesinin 100 metre olduğunu, ancak vücuda değdiğinde morartı ve acı hissini azaltmak için 60 metreye düşürdüklerini söyledi. Oyunun kurallarına göre oynanmaması halinde tehlikeli olabileceğini anlatan Pehlivan, özellikle boyalı mermilerin maske kullanılmadan göze sıkılması halinde gözleri kör edebileceğini, kulağa sıkılması halinde de kulak zarını patlatabildiğini, ancak maske kullanımının bu ihtimalleri yok ettiğini söyledi. Ülkemizde federasyonu da olan bu oyunun kuralları kapsamında, oyunun heyecanının artması için oyun alanında mevzi değişiminin komutla yapıldığı, yüzünden vurulan ekibin de puan kaybettiği belirtildi. Bu güzel oyunun ilk oyuncuları da gazeteciler oldu. İskenderun da bulunan gazeteciler kendi aralarında kurdukları iki takımla oynadılar. İki devrede gerçekleşen oyunda kırmızı takım mavi takıma birinci devrede üstünlük sağladı. İkinci yarıda ise, durum eşitlenerek oyun 2-2 berabere tamamlandı.
Gazeteciler birbirlerini vurdular

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.