Mumcu 24 Ocak’ta anılacak

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun şubesi düzenlediği basın toplantısıyla Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde anarken, katillerin hala bulunmamasına ise tepki gösterdi. Aradan 18 yıl geçmesine karşın halen Uğur Mumcu’nun katillerinin yakalanmamasına tepki gösteren Atatürkçü Cumhuriyet Platformu adına konuşan Fuat Gezgin, 24 Ocak günü saat 19.00’da Belediye Kültür Sarayı’nda Uğur Mumcu Anma programı düzenlediklerini belirtti.
Atatürkçü Cumhuriyet Platformu adına konuşan Gezgin, “Geldiğimiz bu noktada ne acıdır ki, Sevr özlemcilerinin Cumhuriyet devrimleriyle uğraşmaları, kendilerine yetmez oldu. Sevr’i dayatmak ve vatanı parçalamak temek hedefleri oldu. Artık tehlike sadece Cumhuriyet değil, vatanın bölünmez bütünlüğünü de hedef almaya başladı. İşte bu yüzdendir ki, Türkiye halkının yapay ayrılıklarla yapay gündemlerle geçirecek vakti kalmamıştır. Gün birlik günü, gün güçlerimizi birleştirme günüdür. Büyük önder Mustafa Kemal’in o ünlü deyiminin altında tüm halkımızı toplamaya çağırıyoruz. ‘Eğer mevzu bahis olan vatan ise, gerisi teferruattır.’ Yine Uğur Mumcu’nun bir yazısının son bölümünü hatırlatmak isteriz; ‘Geçmişteki cinayetlerini kolaylıkla unutan bir toplum, bundan sonra dökülecek kanların da sorumluluğuna ortak oluyor demektir.’ Rahat uyu Uğur Mumcu, seni unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! 24 Ocak Pazartesi günü saat 19.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda Uğur Mumcu’yu şiirlerle, türkülerle anmaya tüm İskenderun halkını davet ediyoruz” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.