Sevgi Evleri Projesi hayranlık uyandırıyor

Milletvekili Karasayar:

“Sevgi Evleri Projesi hayranlık uyandırıyor”

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Tosyalı Holding tarafından inşa edilen Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Projesi’nin bu alandaki pek çok projeye de model olacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu Denizciler’de yapımı devam eden Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin gezi ve incelemelerde bulunmuştu. Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Projesi’nin hayranlık uyandırdığına işaret eden Milletvekili Karasayar, “Gerek Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç gerekse Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, Denizciler’de yapımı devam eden Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek, memnun ayrılmışlardır. Gerçekten de muhteşem bir proje. Mini mini kimsesiz yavrularımızın aile ortamında büyümesine olanak sağlayacak olan önemli bir yapıya imza attıkları için Tosyalı Ailesi’ne bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Fuat Tosyalı, Sevgi Evleri Projesi’ni tamamladıktan sonra, Tosçelik Fen Lisesi’nin yanına yeni bir okulun temelini atacakları müjdesini vermişlerdir. Bu çok sevindirici bir gelişmedir. İşadamlarımız bir harcıyorsa, Allah onlara bin versin. Bu tarz yatırımlar bölgemizin gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Biz de devam eden ve biten kamu yatırımlarının sürekli Ankara’da takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar bizim istediğimiz her proje Ankara’dan onaylanmıştır. Her zaman halkımızdan da gelecek proje önerilerine açığız” şeklinde görüş ortaya koydu.

KÖRFEZ ENERJİ MERKEZİ OLACAK
Açıklamalarının devamında İskenderun Limanı’nın bölge ekonomisine yapacağı katkılara mercek tutan Milletvekili Karasayar, “Limanı 372 milyon dolar vererek alan firma şimdi de 400 milyon dolarlık yatırım yapmak için harekete geçti. Limanın özelleşmesinde hiçbir pürüz kalmadı. Artık yatırımlar gelmeye başlayacak. Bu da İskenderun ekonomisinin canlanması, işsizliğin azalması, bölgede sıcak para akışının sağlanması anlamına gelmektedir. 1980’li yıllarda İskenderun ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu, o yıllarda vergi rekortmenlerinin İskenderunlu nakliyatçılardan çıktığını çok iyi biliyoruz. Limana konteyner terminalinin kurulması, gerekli yatırımın yapılması ve Ürdün, Akabe Limanı ile Lazkiye limanlarına giden gemilerin İskenderun Limanı’na gelmesi ile Ortadoğu’ya sevkiyatlar yine İskenderun’dan gerçekleştirilecektir. Hükümet olarak İskenderun’a son derece önem veriyoruz. İskenderun Devlet Hastanesi başta olmak üzere, adliye sarayımız, emniyet müdürlüğü binamız, tapu ve kadastro binamızın yanı sıra İskenderun-Arsuz yolu da bitme aşamasına getirilmiştir. İnşallah Mart ayının başlarında bu güzide tesislerimizin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.