Engeller aşılıyor

İskenderun Engelliler Basketbol Takımımız kentimizi 1. lige temsil ediyor. Ama bunu bilenlerin sayısı çok azdır. Ama olsun.. Önemli olan o sayıyı daha da çoğaltmak. Bu bir süreç.. Sezon başında İskenderun Engelliler Basketbol Takımı yeni bir yönetime kavuşarak güzel bir oluşum içerisine girdi. Yıllardır çok fazla taraftara ulaşamayan bu temsilcilerimiz gitmedik yer bırakmadılarsa da, kendi maçlarını izletmeye çok da taraftar getiremediler.
Ama neyse ki geçtiğimiz hafta çok güzel bir maç izledik desem abartı olmaz. Gerçekten Pazar günü evimden çıkıp maça doğru gittiğimde, salonda gördüğüm manzara ben çok heyecanlandırdı. Bir anda kendimi daha büyük bir maç atmosferinde sandım. Çünkü karşımda İskenderunspor taraftar grubunu görünce şaşırdım. Yıllardır gider takip ederim maçlarını.. İlk kez engellilerin maçında salonun bu kadar yüksek sesle yankılandığını hissettim.. Zaten engellilerin maçına çok kişi gelmez, gelenler de çok bağırmazdı.
Nasıl oldu bende şaşırdım..
Anlamadım..
Ama çok güzel bir organizasyonla İskenderun Engelliler Kulübü maçına gelen taraftar grubu salonu adeta inletti. Bir de boş bağırma değil marş söylediler.
Yani marşı belki de ilk kez canlı duyan engelliler, sahada adeta dans ederek basketleri atıverdiler. Amigo Zafer, amigo Mehmet (Brunu), amigo Ferit ve Kirveler Grubu..
Herkes orada..
İşin ilginç tarafı orada bile şov var,..
Şov yanlış anlaşılmasın..
Kirveler bağırıyor, gençler takımı coşturuyor. Amigo Brunu ayağa kalkıyor, spor salonunda meşhur bağırışını yapıyor. Islık.. Islık.. Islıkkkkkkk..
Sonra Zafer kalkıyor.
Haydi beyler, herkes ayağa.. Herkes ayakta.. İskenderun oleyyyyyyyy..
Sonra amigo Ferit..
“Ya beyler, yan taraf mavi, haydi durmak yok. Yan taraf bağırıyor mavi diye..
Kirveler Grubu’nun lideri Uğur..
Arkada bugünlük gençler eğlensin dercesine yanına almış arkadaşlarını, arkadan bağırıyor. Unuttuğum kimse yok, ama ismen herkesi bilmediğim için yazamıyorum. Ama unutulması asla imkansız olan biri de vardı tabi bu maçta..
Sevgili dostumla çok samimi değilim..
Yeni taşındık desem daha doğru olur.. Ama ben onu Facebook’ta tanıyorum. Maşallahı var. İskenderunspor reklamını yapıyor oradan. Kendisi de engelli..
Ama her şeyden önce yürekli, inançlı ve sevdalı..
O bir İskenderun sevdalısı..
Elinde olsa neler yapar, ama yok işte. Simo’dan bahsediyorum. (Samet Fındık)
Bir marş tutturdular gidiyorlar sahada..
Yüreklerine sağlık..
Alışkanlık yaptı desem yanlış olmaz..
Her maça buradasınız..
İnşallah sizleri görürüz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.