Gazetecilik çok yönlü bir misyon içeriyor

Gazetecilik çok yönlü bir misyon içeriyorAK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, yayınladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Kurşun, gazetecilerin çok yönlü bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çektiği açıklamasında, “10 Ocak Basın çalışanları için önemli bir gündür. Halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gören, zor dönemde de önemli işlevler yüklenen Türk basını özellikle son yıllarda büyük bir gelişme göstermiş, çağa ayak uydurma gayreti içine girmiştir. Yerel medya bu dönemde işlevi konusunda zihinsel bir gelişme göstermekle kalmamış, gelişen teknolojik imkânlardan yararlanma konusunda da atılım yapmıştır.
Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır.
Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen göstereceğine inandığım basınımızın değerli çalışanlarının, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” görüşlerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.