Gazze şehidinin eşi Nimet Akyüz

Gazze şehidinin eşi Nimet AkyüzGazze şehidi Cengiz Akyüz’ün eşi Nimet Akyüz, kararlı duruşuyla dünyaya ders verdi:

“İsrail’in işlediği cinayetin bedeli olamaz”

Gazze şehidi Cengiz Akyüz’ün acılı eşi Nimet Akyüz, cinayetin bedelinin olamayacağını belirterek, İsrail’in tazminat olarak ödemeyi kabul ettiği 100 bin doları kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyledi.
Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edilen İskenderun’lu Cengiz Akyüz’ün ailesi, İsrail’in vereceği 100 bin doları kabul etmeyeceklerini söyledi. Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cengiz Akyüz’ün eşi Nimet Akyüz, yaptığı açıklamasında “İsrail yapmış olduğu yanlışın farkında değil. Yardım gemisinde bulunan masum insanları katlettiler. Ödenecek olan tazminatı ve miktarını da çok yadırgıyorum. İsrail bu kadar ucuz kurtulmamalı. İsrail askerlerinin cezalandırılmaları gerektiğine inanıyorum. Bir defa özrü bizden bekleyen bir ülke olan İsrail’in askerlerini de cezalandıracağını zannetmiyorum. İsrail katliam yaptı. Yapılmış olan bir katliamın bedeli olamaz. Bu tazminatı kabul etmiyorum. Çünkü bu olay bir kaza kurşunu değildi. İsrail’in zevk duyarak bile bile işlediği bir cinayetti. İsrail’in tasarlamış olduğu bir cinayetti. İsrail’in işlediği cinayetin bedeli olamaz. Bu ülke bu kadar basit bir cezayla kurtulmamalı” dedi. Gazze şehidi Cengiz Akyüz’ün çalışma odasında fotoğrafı ve bir de maket gemi bulunduran Nimet Akyüz, eşinin hatıraları ile teselli bulduğunu, İsrail’in vereceği yardıma ihtiyacı olmadığını sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.