İşleri yasal zemin üzerinde çözmek gerekiyor

İşleri yasal zemin üzerinde çözmek gerekiyorAK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, önceki gün İskenderun Belediyesi’nde CHP meclis üyesi Ali Çıtanak’ın Zabıta Müdürü Abdullah Kaya’ya saldırı olayını ‘Her şey hukuki çerçeveler içerisinde halledilebilir. İskenderun Belediyesi’nde güç kullanarak bazı şeyleri ifade etmenin bir anlamı yok. Ortak akılla hareket etmeliyiz” şeklinde değerlendirdi.

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun:

“İşleri yasal zemin üzerinde çözmek gerekiyor”

Seçilmiş ve atanmış arkadaşların kendi görevlerini kendi kulvarlarında yapmaları, barışık olarak hizmet etme anlamında ortak bir kanaati oluşturmak için yasal süreç içinde bu hizmetleri yapmaları gerektiğinin altını çizen AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, “Bugün Ali arkadaşımızın ruhsat almada bir eksikliğinin olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka CHP’nin meclis üyesi olarak değil, bir sade vatandaş olarak ta İskenderun Belediyesi’ne müracaatında yasalsa mutlaka cevap verilir. Ruhsat alamıyorsan mutlaka arkasında bir sebebi vardır. Bu sebebi bir zabıta müdürünü darp ederek işin çözüm noktasına gitmek ne bir meclis üyesine yakışır, ne İskenderun Belediyesi’nde İskenderun’u şekillendirebilecek siyaset yapan ve oradaki hizmeti sunan memura bunu yapmak yakışır. Benim anlamaya çalıştığım ruhsatın alınamayışımı, yoksa ruhsatı alabilmek için o inşaattaki bir problemden dolayı ruhsat mı alamıyor? Ali arkadaşımızın ruhsat alamayacağını zannetmiyorum. Ama o iş yerinin net bilmemekle beraber onun arkasında belli sıkıntıların oluşacağı hasıl olur. Ya inşaatın kaçak bir yeri vardır, ya da inşaatın ruhsatlandırma ile alakalı bir problemi vardır. Veya ruhsat verilmiyorsa mutlaka orada yasal olmayan bir iş vardır. Yasal olmayan işleri güce dayalı bir şeklide çözmenin bir anlamı olmaz” şeklinde konuştu.
NEREYE GİDİYOR BELEDİYEMİZ?

Memurun kendi görevini, meclis üyesinin de meclis üyeliği görevini yapması gerektiğini kaydeden Başkan Kurşun, her ikisinin de ortak akılla hareket edip vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun açıklamalarının devamında; “ Bugün yasal olmayan bir işi belediye meclis üyesi talep ederse, dışarıdaki vatandaş ne yapacak. Önemli olan hukuki çerçevede yapılan hizmetlerin geçerli oluşudur. Farklı alanlarda bunun çözümünü aramak çok doğru değildir. Bugün İskenderun Belediyesi’nde farklı kişilere güç kullanarak bazı şeyleri ifade etmenin bir anlamı yok. Bir gün bakarsınız imar müdürü, bir gün fen işleri müdürü, nereye gidiyor belediyemiz!
Bunlar böyle üstü örtülü kalırsa korkarım yarın bir gün İskenderun Belediyesi’nde başka birilerinin kapısını çalıp ‘Kusura bakma’ deyip farklı davranışlar sergileyecek insanlar çıkar.
İşleri yasal zemin üzerinde çözmek gerekiyor. Bu tip olayları çok doğru bulmakla beraber İskenderun Belediyesi’nde olması bizleri üzüyor. İnşallah bundan sonra İskenderun Belediyesi’nde hizmet anlamında yürütülen işlerde bir daha böyle şeyleri duymamak üzere bunun da kapanacağına inanıyorum. Ufak bir anlaşmazlıktan kaynaklanan sorunun ifade edildiğini söyleyelim. Ali Çıtanak arkadaşımız ise, çok kibar bir beyefendidir. Belki bir an hiddetine yenilerek bunu yapmıştır. Fakata Ali arkadaşımıza da bu yakışmamıştır. Gelin İskenderun Belediyesi’ndeki huzuru temin edelim. Ben her iki tarafa da geçmiş olsun diyorum. Bu tür olaylarında bir daha yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.